Aamulehti, Satakunnan Kansa, Lapin Kansa, Kainuun Sanomat, Pohjolan Sanomat, Turun Sanomat, Kaleva, Ilkka, Pohjalainen, Hämeen Sanomat, Forssan Lehti ja Keskipohjanmaa suunnittelevat perustavansa vuoden 2014 aikana Lännen Media -nimisen yhtiön tuottamaan kaikille lehdille yhteistä sisältöä.

Yhteistyön toteutuessa Lännen Media tuottaisi 12 osakaslehdelle valtakunnallisen politiikan, talouden ja yhteiskunnallisen uutisoinnin. Lisäksi Lännen Media tuottaisi osakaslehdilleen ulkomaanuutiset, viikonvaihdeaineistoa, teemasivuja ja valtakunnallisia verkkouutisia.

Lännen Media olisi yhteistoimitus, jolla on journalisteja eri puolilla Suomea. Se jalostaisi yhteisen aineiston julkaisuvalmiiksi, jolloin kukin lehti voisi suunnata voimavarojaan paikallisten sisältöjen ja palvelun vahvistamiseen. Yhteistoimituksen muodostaisi noin 40 journalistia.

Samalla Lännen Median osakaslehdet tiivistäisivät yhteistyötään myös muissa journalistisissa sisällöissä sekä niiden suunnittelussa, tuotekehityksessä ja koulutuksessa. Digitaalisen sisällön tuotekehityksen nopeuttaminen tulisi olemaan Lännen Median keskeinen tavoite.

Lännen Median perustaminen on osa sanomalehtikustantajien toimenpiteitä, joilla varmistetaan korkealaatuisen sanomalehtimedian elinkelpoisuus. Päätoimittajien mukaan yhteistyön laajentaminen ja syventäminen on looginen kehitysaskel jo pitkään jatkuneessa lehtien sisältöyhteistyössä.

Lännen Median lehtien kokonaistavoittavuus on lähes kaksi miljoonaa (1 933 000) suomalaista. Painettujen lehtien yhteinen levikki on 542 783 kappaletta (LT 2013) ja lukijamäärä 1,32 miljoonaa.

Lännen Median perustamisella ei ole välittömiä henkilöstövaikutuksia Alma Aluemedian lehdissä.