Sanoma- ja aikakauslehtien lukeminen älypuhelimella ja sähköisellä lukulaitteella lisää suosiotaan erittäin nopeasti.

Tuoreen Yhteisöllistyvä media -tutkimuksen mukaan jo 30 prosenttia suomalaisista lukee sanomalehteä puhelimestaan, kun vuotta aiemmin osuus oli 20 prosenttia. Aikakauslehtien lukeminen puhelimella on yleistynyt 9 prosentista 16 prosenttiin. Älypuhelin on jo kahdella kolmesta.

Sanomalehtien lukeminen sähköisellä lukulaitteella on lisääntynyt vuodessa 10 prosentista 15 prosenttiin. Aikakauslehtien lukeminen tabletilla on puolestaan kaksinkertaistunut viidestä kymmeneen prosenttiin. Tabletti on 30 prosentilla suomalaisista, sen yleisyys on kaksinkertaistunut vuodessa.

Erityisen nopeaa muutos on ollut viimeisen vuoden aikana ikäryhmässä 35–44-vuotiaat.Sanomalehtien lukeminen puhelimen välityksellä on yli kaksinkertaistunut, aikakauslehdissä kolminkertaistunut viimeisen vuoden aikana. Lähes puolet alle 34-vuotiaista lukee sanomalehteä puhelimesta, aikakauslehdissä osuus on vajaat 30 %.

Samassa tahdissa kun älypuhelinten ja lukulaitteiden määrä lisääntyy, kasvavat suomalaisten odotukset painettujen lehtien digipalveluja kohtaan. Kolmannes vastaajista olisi kiinnostunut sovelluksesta, joka yhdistää mainoksen painetussa lehdessä sekä verkkokaupan ja melkein puolet poimisi mielellään tarjouskupongit lehdestä kauppaa varten kännykkäänsä.