A-lehdet Oy on ostanut osake-enemmistön Finnish Design Shopista, Suomen kattavimmasta sisustustuotteiden verkkokaupasta. Hankinta tukee A-lehtien strategiaa kasvattaa digitaalisen liiketoiminnan osuutta ja innovoida asiakkaille uudentyyppisiä mediaratkaisuja.

Tänä vuonna 10 vuotta täyttävä Finnish Design Shop tarjoaa yli 4 000 tuotteen valikoiman korkealaatuisia design-tuotteita yli 130 tavarantoimittajalta. Mukana kotimaisista brändeistä ovat mm. Iittala, Artek ja Marimekko. Ulkomaisista toimijoista myydään eniten Muuton, Hay:n ja Normann Copenhagenin tuotteita. Kuukausittain verkkokaupassa vierailee yli 150 000 eri kävijää.

”Haluamme olla vahvasti mukana kehittämässä median ja verkkokaupan yhteistyötä. Finnish Design Shopin perustaja ja toimitusjohtaja Teemu Kiiski on yksi Suomen parhaista verkkokaupan osaajista ja saamme hänen osaamisensa nyt myös A-lehtien käyttöön. Finnish Design Shop jatkaa itsenäisenä Turussa, kuten tähänkin asti ja toimitusjohtajana jatkaa Teemu Kiiski”, A-lehdet Oy:n toimitusjohtaja Juha Blomster sanoo.

”A-lehtien yritykseen tuoman pääoman ja sisältöosaamisen avulla pystymme nopeuttamaan kasvua sekä kotimaassa että kansainvälisillä markkinoilla. Yrityksen myynnistä tulee ulkomailta jo yli kolmannes. A-lehdet vakavaraisena perheyrityksenä ja monipuolisena asumisen sisältöosaajana oli meille paras kumppani, kun pohdimme yrityksemme tulevaisuutta. Uskomme, että meillä on yhdessä erinomaiset valmiudet kasvuun”, Teemu Kiiski kertoo.

”Julkaisemme Avotakkaa, Meidän taloa, Meidän Mökkiä, Unelmien Talo&Kotia ja Viherpihaa, Suomen luetuimpia asumisen aikakauslehtiä. Löysimme myös paljon mahdollisuuksia muun muassa Maku-lehden, Trendin, Mondon ja Lily.fin ympäriltä. Finnish Design Shopin avulla pystymme huolehtimaan kiinnostavien tuotteiden saatavuudesta kaikkialle Suomeen ja kasvattamaan suomalaisten design-tuotteiden vientiä”, A-lehtien digiliiketoiminnasta vastaava johtaja Petri Pekki kertoo.

Finnish Design Shop viitoittaa tietä A-lehtien muille asumisen verkkopalveluille. A-lehdet lanseeraa seuraavaksi Suomeen Styleroomin, Ruotsin suurimman sisustusalan verkkopalvelun.

”Kuluttajat ovat tottuneet hakemaan lehtien lisäksi ideoita, tuotteita ja palveluntarjoajia myös verkosta. Yhdistämällä inspiroivat kuvat ja tuotteiden saatavuuden voimme luoda netin käyttäjille ylivoimaisia palvelukokemuksia sisustamisen maailmaan”, Pekki toteaa.