MTV:n myyntiorganisaation rakennetta uudistetaan 22.1.2014 alkaen aiempaa yksinkertaisemmaksi ja matalammaksi. Kaupallinen johtaja Stinde Mäkinen siirtyy johtamaan suoraan myynnin toimintaa ja myyntijohtajan tehtävä lakkautetaan. Asiasta on sovittu yhteistyössä myyntijohtaja Mikko Laakson kanssa.

Uudistuksen yhteydessä perustetaan myös uusi tiimi myyntiin sekä nostetaan esille uusia ammattilaisia. Uutena tiiminä aloittaa Suunnittelu- ja mediatoimistotiimi, jonka tehtävänä on toimia tiiviissä yhteistyössä mediatoimistojen kanssa ja sekä kerätä että välittää tietoa muuttuvasta mediankulutuksesta. Tiimiä johtaa suunnittelujohtaja Saku Sahramies, joka vastasi aiemmin MTV:n hinnoittelu- ja businessanalyysistä.

Myös tutuissa tiimeissä on luvassa muutoksia. Mediapalvelut-tiimi saa uuden esimiehen, kun sen ohjaimiin siirtyy johtaja Pauli Jäämies. Tiimin aiempi esimies Eero Mattila siirtyy kehitysjohtajaksi ja vastaamaan myynnin kaikista sähköisistä järjestelmistä, joiden kehittämiseen panostetaan vuoden 2014 aikana.

Sähköiset mediaratkaisut -tiimin esimies, johtaja Jukka Raatikainen siirtyy puolestaan vahvistamaan Maksusisällöt-yksikköä ja varmistamaan strategian toteutumisen siellä. Sähköiset mediaratkaisut -tiimiin on rekrytoitu uusi esimies ja aiheesta kerrotaan lisää lähiviikkojen aikana. Tiimin tehtävänä on jatkossakin löytää uusia luovia tapoja sisältöjen kaupallistamiseen.

”Haemme muutoksilla yksinkertaisempaa organisaatiomallia, jonka avulla pyrimme varmistamaan asiakaslupauksen toteutumisen. Teemme lupauksen mukaisesti kaikkemme asiakkaan puolesta, ja uusi malli takaa sen, että se on aiempaa helpompaa ja tehokkaampaa”, kaupallinen johtaja Stinde Mäkinen kertoo.

Toimitusjohtaja Heikki Rotkon mukaan myyntiorganisaation muutokset ovat osa uuden MTV:n strategiaa ja halua tiivistää suhdetta suomalaisiin.

”Olemme viimeisen puolentoista vuoden aikana toteuttaneet massiivisen hankkeen, jonka avulla MTV varmistaa maksimaalisen kuluttajalähtöisyyden ja uuden missiomme Elämyksiä varten toteutumisen. Olemme myös leikanneet kustannuksia lähes 30 miljoonaa euroa. Näillä nimityksillä varmistamme sekä BtoB- että kuluttajamyyntimme iskukyvyn erittäin haastavassa markkinatilanteessa.”