Kokkolalainen lehtitehdas Botnia Print investoi uuteen leikkuriin, joka ostetaan Botnia Printin postitusjärjestelmän toimittaneelta sveitsiläiseltä Feragilta.
Investoinnin arvo on noin miljoona euroa.

– Heinäkuussa 2014 käyttöön otettava leikkuri tulee parantamaan Botnia Printin leikattujen tuotteiden laatua entisestään. Lisäksi se tuo monia uusia mahdollisuuksia sekä lehdentekijöille että lehtitehtaan tuotantoon, Botnia Printin toimitusjohtaja Hannu Salmi sanoo.

Botnia Printissä painetaan säännöllisesti noin 2 500 000 leikattua sanomalehtituotetta vuodessa. Käytössä oleva leikkuri on hankittu vuonna 2007.

Toukokuussa 2010 toimintansa aloittaneen Botnia Printin tuloksenteko on ollut vahvaa lehtialan vuosia kestäneestä alamäestä huolimatta.
-Viime vuosi oli erinomainen ja jatkokin näyttää lupaavalta alan ympärillä käytävästä negatiivisesta keskustelusta ja heikosta näkymästä huolimatta. Haemme aktiivisesti kasvua ja lisää myyntiä monesta eri kohderyhmästä, Salmi kertoo.

Kolmen toimintavuotensa aikana yhtiön myynti on kasvanut keskimäärin noin 5 % vuodessa, ja tulos sitäkin enemmän: esimerkiksi vuonna 2013 Botnia Printin tulos kasvoi noin 20 % edellisvuoteen verrattuna.

Botnia Printin omistavat mediakonsernit Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj (65 %) sekä HSS Media Oy (35 %). Painotalo sijaitsee Kokkolassa Lekatiellä. Yritys työllistää 31 graafisen alan osaajaa.