Helsingin Sanomien siteeratuimpia uutisia olivat Marimekon kopiointikohut, Puolan jätekipsivuoren fosforivuoto, epäselvyydet huumepoliisissa ja Kevan johdossa sekä veronkiertoon liittyvä uutisointi. Myös monet politiikan uutiset ja erilaiset selvitykset keräsivät hyvin sitaatteja. STT-Lehtikuva siteerasi Helsingin Sanomien ja Nelosen uutisten uutisia vuoden 2013 aikana yhteensä 280 kertaa.

”Siteerausten määrä osoittaa, että olemme onnistuneet työssämme. Helsingin Sanomien arvolupaukseen kuuluu, että olemme puhuttelevaan ja laadukkaaseen journalismiin sitoutunut uutismedia. Keskitymme myös jatkossa tutkivaan journalismiin ja perusteellisiin selvityksiin, jotta voimme palvella lukijoitamme parhaalla mahdollisella tavalla”, vastaava päätoimittaja Kaius Niemi sanoo.

Siteerausten määrä käy ilmi STT:n Journalistille tekemästä selvityksestä. Selvityksessä lasketaan otsikkoon merkittyjä siteerauksia, ei ”asiasta kertoi ensin” -krediittejä.

Perää siteerauslistalla pitävät Uusi Suomi, Kansan Uutiset, Kouvolan Sanomat, Kainuun Sanomat ja Pohjolan Sanomat, joita STT siteerasi viime vuonna vain kerran.

Siteeratuimmat (Lähde: Journalisti 1/2014)

1. Helsingin Sanomat ja Nelonen 280

2. Yle 265

3. Turun Sanomat 174

4. MTV 84

5. Ilta-Sanomat 84

6. Aamulehti 84

7. Keskisuomalainen 83

8. Savon Sanomat 72

9. Iltalehti 57

10. Kaleva 50