Alun perin raahelaisena paikallisradiona vuonna 1989 aloittanut Radio Pooki laajentaa Rovaniemelle. Pooki aloittaa Rovaniemellä taajuudella 90,0 MHz torstaina 16. tammikuuta.

– Aiemmin kuuluvuutemme on katkennut Muurolan paikkeille ja Rovaniemeltä on kyselty paljon, milloin saisimme laajennettua lähetyksemme kaupunkiin asti, Radio Pookin ohjelmapäällikkö Mika Kuki kertoo.

Enää ei tarvitse nousta vaaralle kuullakseen lähetyksen.

– Toimittajamme Paavo Törmi on lähtöisin Rovaniemeltä ja hän oli vastikään sukuloimassa ollessaan ihmetellyt paikallisen Hillapolun Siwan pihalla ihmisten toimintaa. Parkkipaikalla kukaan ei mennyt autoistaan kauppaan eikä kukaan tullut pois. Tällöin hänelle valkeni, että nämä henkilöt olivat olleet kuuntelemassa Pookista suosittua perjantai-illan Kuuntele Tomppaa -toiveohjelmaa, koskapa siinä kohtaa Rovaniemeä lähetys kuului hyvin. Meillä on ollut siis tällainen leffahenkinen ”drive in –radio” Rovaniemellä jo ennestään – minusta se on huikeaa, Kuki naureskelee.

Pooki tekee ohjelmaa paikallisista, alueellisista ja valtakunnallisista asioista elämän eri osa-alueilta ihmisläheisellä tavalla. Musiikkilinja kanavalla on kotimainen iskelmä- ja tanssimusiikki kattavasti eri vuosikymmeniltä. Kuuntelijoille kanava tarjoaa mielenkiintoisen sekä värikkään ohjelmiston, joka tarjoaa viihdettä, asiaa ja elämyksiä.

Radio Pookin nykyinen kuuluvuusalue on koko länsirannikko Pietarsaaresta Ylitorniolle ja sisämaassa Pihtiputaalta Otanmäen kautta Rovaniemelle. Pooki tavoittaa hyvin alueensa ihmiset. Tuoreimpien kansallisen radiotutkimuksen mittausten mukaan Radio Pookilla on joka viikko n. 114 000 kuuntelijaa.

– Pooki on ennen kaikkea aikuiseen makuun tehty radiokanava. Se myös tavoittaa tehokkaasti, erityisesti yli 45-vuotiaan ostovoimaisen kohderyhmän. Pooki vahvistaa entisestään SBS Discoveryn kanavapalettia Rovaniemellä, Kuki kommentoi.

Muista SBS Discovery Radion kanavista Rovaniemellä toimivat Radio City, Iskelmä ja The Voice. Äskettäin aloittaneen Radio City Rovaniemen kautta lähetetään muun paikallisohjelmansa ohella myös kaikki Kärppien Liiga-otteluiden selostukset.

– Jos tätä Pookin laajennusta ovat odottaneet ne palautteita laittaneet kuuntelijat, niin ovat myös toimittajamme. En voisi kuvitella parempaa aloitusta tälle vuodelle, jolloin Pooki täyttää 25 vuotta, Kuki sanoo.

Radio Pookin taajuudet:

Haapajärvi 95 MHz, Haapavesi 103,3 MHz, Kalajoki 101 MHz, Kokkola 89,3 MHz, Nivala 100,5 MHz, Oulu 88,0 MHz, Raahe 94,8 MHz, Rovaniemi 90 MHz, Tervola 89,5 MHz, Ylivieska 95,5 MHz