Uudistukset toteutetaan pala kerrallaan helmikuusta huhtikuuhun. Kehitystyössä panostetaan journalistisen laatuun. Lisäksi kaikki digitaaliset kanavat uudistuvat.

Tiedejournalismin määrää lisätään Helsingin Sanomien kaikissa kanavissa. Uusi Tiede-sivusto alkaa ilmestyä maaliskuussa joka arkipäivä maanantaista perjantaihin painetun lehden B-osassa, heti kulttuurin jälkeen. Päivittäisten tiedejuttujen määrää kasvatetaan myös verkossa. Myös politiikka on jatkossa erotettu muusta kotimaan sisällöstä omaksi kokonaisuudekseen.

Lehden B-osan Tänään-sivut uudistuvat kevään aikana. Sivut tarjoavat jatkossa enemmän historiaa.

Ensimmäisenä 7. helmikuuta uudistuu perjantaisin ilmestyvä Nyt-liite. Nyt sisältää jatkossa pääkaupunkiseudun menotiedot sekä TV-oppaan koko viikoksi.

Torstai- ja Lauantai-osat uudistuvat maaliskuussa. Molempien painopiste on hyötytiedossa. Torstai keskittyy ruokaan, terveyteen, hyvinvointiin ja ihmisiin. Lauantaihin tulee uutena Omat rahat -teema, joka tarjoaa rahankäyttöön ja sijoittamiseen liittyviä juttuja. Lisäksi Lauantai käsittelee muun muassa autoja, tekniikkaa, matkailua ja vapaa-aikaa.

Digikanavat uudistuvat

Verkko-Hesari ja Helsingin Sanomien digitaaliset tuotteet uudistuvat siten, että lukija voi personoida uutisvirtaa.

HS-sovelluksen saa jatkossa kaikille suosituimmille tablettilaitteille: Android-tableteille tulee maaliskuussa oma sovellus, ja samalla iPad-Hesari uudistuu. Windows-tabletin sovellus ilmestyi viime syksynä.

”Lisäämme panostustamme liikkuvaan kuvaan ja alamme julkaista kevään aikana verkossa entistä enemmän uutis- ja ajankohtaisvideoita. HS-tv:n monikanavainen reportteritiimi palvelee niin kotimaan- kuin ulkomaanuutistenkin parissa sekä tuottaa Nelosella päivittäin lähetettävät HS-uutiset”, Kaius Niemi kertoo.