Vuoden aikana keskustelujen kärjessä ovat olleet myös koko kansaa puhuttaneet rikokset ja ihmisten katoamiset. Raportti perustuu Suomi24-palvelussa kuluvan vuoden aikana kirjoitettuihin 6,7 miljoonaan verkkokeskusteluviestiin.

– Verkkokeskusteluista haetaan vastauksia niin parisuhteeseen kuin ajankohtaisista uutisista pinnalle nouseviin kysymyksiinkin. Ihmiset etsivät usein lisätietoja julkisuuteen nousseista henkilöistä, pohtivat ajankohtaisia ilmiöitä tai etsivät näkökulmia ihan arkisiinkin aiheisiin, tuotepäällikkö Laura Avonius Suomi24-palvelusta kertoo.

Keskustelupalstoilta haetaan samassa elämäntilanteessa olevia ihmisiä, joita ei välttämättä omasta ystäväpiiristä löydy. Usein keskustelupalstoille hakeudutaankin esimerkiksi ensimmäisen lapsen synnyttyä. Ihmiset jakavat kokemuksiaan myös ruokavalioista ja jopa laihduttavat yhdessä. Suosittuja keskustelunaiheita ovat myös tiettyjen tuotteiden tai tuotemerkkien käyttökokemukset.

Kotimaiset julkkisjuorut kiinnostivat

Vuoden luetuimmaksi uutisaiheeksi nousi Julia Tukiaisen kuolema. Runsaasti kommentteja keräsivät myös Haloo Helsingin laulaja ja Jenni Dahlman-Räikkönen sekä mustikan hinta. Kaksintaistelussa Katainen löi keskustan Sipilän, suklaakakku omenapiirakan ja Toyota Skodan, kun verrataan keskusteluissa kerättyjä mainintoja.

Vuoden haetuin henkilö Suomi24-palvelussa vuonna 2013 oli 8-vuotiaan tytön murhasta tuomittu isä. Muut listan kärjessä olivat Taisto Tammi, Alppilan koulun rehtori, kestosuosikki Johanna Tukiainen ja mentalisti Noora Karma.

– Entinen tangotähti Taisto Tammi joutui listalle puhtaasti nimikirjainten vuoksi, kun 8-vuotiaan tytön murhanneen isän, Touko Tarkin, nimeä etsittiin kuumeisesti keskustelupalstoilta, Avonius kertoo.

Keskusteluissa kirjoitettiin 6,7 miljoonaa viestiä eli enemmän kuin suomalaisia on
Palvelun aktiivisimmalla käyttäjällä on lähes 17 000 kirjoitettua viestiä; nimimerkillä vapunen esiintyvä henkilö jakaa käyttäjille ilmaiseksi it-tukea ja ohjeita