Karvonen otsikoi kirjoituksensa (17.12.2013): ”Oi suuri ja mahtava Yleisradio”.

”On irvokasta, että samana päivänä kun hallitus sopi itkua ja hammastenkiritystä tuovasta rakennepaketista, eduskunnan valtiovarainvaliokunta päätti, että Ylen yli 500 miljoonan euron budjettia kasvatetaan kahdeksan miljoonan euron indeksikorotuksella”, Karvonen kirjoittaa.

”Mieleen tulee, niin, Neuvostoliitto. Kun korvataan sana Neuvostoliitto sanalla Yleisradio, sana Venäjänmaa sanalla Suomenmaa ja sanat kansat sanalla kansa, ensimmäinen säkeistö kuuluu näin:

Oi suuri ja mahtava Yleisradio,

sun synnytti valtava Suomenmaa,

Se luonut on kansan yhteinen tahto,

sun mahtis on säilyvä aikojen taa.

No, kaikki tietävät, miten Neuvostoliiton kävi loppujen lopuksi. Miten käy Yleisradion?”

Yleisradion viestintäjohtaja Reija Hyvärinen on tuohtunut Karvosen tykityksestä. Hän vastaa Kalevassa (27.12.2013), että Yle ei ole syypää median murrokseen eikä kaupallisen median ahdinkoon Suomessa.

Hyvärisen mukaan Yle-vero on reilu tapa rahoittaa julkinen palvelu. Köyhimmiltä ei peritä mitään.

Hyvärinen toteaa, että suomalaiset päättäjät ansaitsevat irvailun sijaan kiitoksen siitä ryhdikkyydestä ja itsenäisyydestä, jolla he ovat puolustaneet julkista palvelua kaupallisen median jatkuvan ryöpytyksen edessä.

Kommentti: Nyt ryöpytys vasta alkaa valtion mediaa kohtaan

Karvosen reipasotteinen kritiikki valtion mediaa kohtaan on ymmärrettävää, koska lapsikin käsittää, että perinteinen vapaa lehdistö ei voi hankkia enää tuloja kuluttajilta, jotka saavat valtavan määrän uutisia ja tietoja ilmaiseksi valtion mediasta. On täysin väärin, että valtio tuhoaa noin yksiselitteisesti yhden elinkeinon ja tuhansien työpaikkojen elinmahdollisuuden vain saadakseen pohjoiskorealaiseen tyyliin median hallintaansa. Nimittäin Pohjois-Koreassa valtion media toimii puhtaimmillaan, ei mitään poikkipuolista sanaa sallita keneltäkään, saati kilpailua.

Hyvärisen kommentti Kalevassa on myös ymmärrettävä. Hän kiittää mitä nöyrimmin rahoittajiaan eli eduskuntaa, jolla on rahapussin narut löyhässä, kun pitää jakaa miljoonia valtion medialle.

Muuten ihmettelen, miksi Suomessa yritysten pitää maksaa Yle-veroa. Eihän yritys kuuntele radiota tai katsele televisiota saati seuraa nettiä. Mielestäni ihminen  (homo sapiens) käyttää mediaa. Kymmeniä miljoonia kuitenkin peritään firmoilta noin vaan valtion poliittisen median pönkittämiseen. Oksettavaa.

Paavo Vasala