Euro Effies -tuomaristoon on valittu neljä suomalaista markkinointiviestinnän ammattilaista: hasan & partnersin toimitusjohtaja Eka Ruola ja Account Director Gustaf From, Orange Advertisingin copywriter Veli-Antti Aalto sekä ToinenPHD:n luova johtaja Jani Halme. Euro Effies on markkinointiviestinnän tuloksellisuutta mittaava kilpailu.

Euro Effies -kilpailuun etsitään tuloksellisia markkinointiviestinnän kampanjoita, jotka on toteutettu ainakin kahdessa eurooppalaisessa maassa. Kilpailuun voi jättää entryjä 15 eri kategoriassa 9.12.2013-18.4.2014. Voittajat julkistetaan Brysselissä 17.9.2014.

Kilpailuun osallistuneita töitä arvioi kansainvälinen tuomaristo. Tuomaristoon kutsutaan markkinoinnin, viestinnän ja mainonnan kokeneita ja arvostettuja ammattilaisia eri maista. Suomea tuomaristossa edustavat hasan & partnersin toimitusjohtaja Eka Ruola ja Account Director Gustaf From, Orange Advertisingin copywriter Veli-Antti Aalto sekä ToinenPHD:n luova johtaja Jani Halme. Tuomaristoa luotsaa Unileverin Global Communications Planning Director Geoff Seeley.

”Toivottavasti myös suomalaiset työt löytävät tiensä kilpailuun. Meiltä löytyy monia kampanjoita, joilla on hyvät mahdollisuudet pärjätä myös kansainvälisesti”, sanoo MTL:n toimitusjohtaja Tarja Virmala.

Kilpailevat työt tuomaroidaan kahdessa osassa. Ensimmäisellä kierroksella tuomarit arvioivat kampanjoiden tehokkuutta. Toiselle kierrokselle päässeiden töiden pisteistä viidesosa jaetaan luovan toteutuksen ja loput pisteet tuloksellisuuden perusteella. Suomalaisten tuomareiden työpanos näkyy molemmissa vaiheissa, sillä Gustaf From, Veli-Antti Aalto ja Jani Halme arvioivat kilpailutöitä ensimmäisellä ja Eka Ruola toisella kierroksella.

Effie Awards on yksi maailman arvostetuimmista markkinoinnin tuloksellisuutta mittaavista kilpailuista, jonka järjestää Suomessa Markkinointiviestinnän Toimistojen Liitto MTL ry yhdessä Kauppalehden kanssa. Parhaat kampanjat palkitaan Bronze, Silver tai Gold Effie -palkinnoilla. Effie on Effie Worldwide Inc:n omistama tavaramerkki. Suomen Effie-kilpailun deadline on 5.9.2014 ja extended deadline 11.9.2014.