Itellan tiedotteen mukaan yleisen kustannustason sekä kirje- ja lehtipostin vähenemisen aiheuttaman yksikkökustannusten nousun vuoksi yrityksille tarjottavien jakelupalveluiden hintoihin tulee korotuksia 1. tammikuuta 2014.

Muutos koskee yrityksiä, joilla on sopimus Itella Posti Oy:n kanssa. Keskeisimmät hinnastohintojen korotukset:Economy-kirje 9,5 % ja Priority-kirje 12,5 %. Osoitteelliset mainokset: keskimäärin 4,5 %, eräkoot muuttuvat. Osoitteettomat mainokset ja lehdet: 3 %Osoitteelliset lehdet: 01-nopeudessa 10 % ja 02-nopeudessa 5 %. Kuljetuspalvelut: 2,9 %Postilokeron vuosivuokra 10 %.

Itella on kertonut irtisanovansa varhaisjakelusopimukset Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa. Tämä vaikuttaa erityisesti sanomalehtien jakeluun Pohjois-Suomessa.

Varhaisjakelun päättyminen tai merkittävä hinnan nousu lisää printtimedian ahdinkoa entisestään.