Valinnasta päätti Sanomalehtien Liiton syyskokous Helsingissä 28.11. Puheenjohtajakausi alkaa vuoden 2014 alusta.

Kangaskorpea ennen liiton hallitusta on johtanut Ilkka-Yhtymä Oyj:n toimitusjohtaja Matti Korkiatupa vuodet 2011–2013.

Kangaskorpi on toiminut Keskisuomalaisen toimitusjohtajana vuodesta 2010. Hän on kuulunut Keskisuomalaisen hallitukseen vuodesta 1996 ja toiminut sen puheenjohtajana 2002–2010. Sanomalehtien Liiton hallitukseen Kangaskorpi valittiin 2010.

”Suomalainen monikanavainen sanomalehti on halutumpi kuin koskaan aiemmin. Sanomalehtien lukeminen on säilynyt korkealla tasolla ja kotimainen sanomalehti on säilyttänyt asemansa myös halutuimpana mainosvälineenä. Suomalaista yhteiskuntaa monin tavoin elävöittävä ja rikastuttava lehdistö kuuluu edelleen lähes jokaisen suomalaisen arkipäivään”, Kangaskorpi toteaa.

Globaalin mediamurroksen ja vaikean taloudellisen suhdanteen johdosta sanomalehdistö on Kangaskorven mukaan suurten haasteiden äärellä.

”Harmillisesti valtiovallan toimenpiteet ovat hankaloittaneet tilannetta vielä lisää. Nyt myös Itellan ratkaisut ovat tuomassa kustannuspaineita lehtitoimialalle. Kotimaisen lehdistön tulevaisuuden turvaaminen ja kansalaisten monipuolinen tiedonsaanti koko Suomen alueella on yhteiskunnallisesti tärkeä kysymys, johon pitää yhdessä etsiä keinoja.”

Syyskokous valitsi Sanomalehtien Liiton hallitukseen uusina jäseninä Viestilehdet Oy:n toimitusjohtajan Heikki Laurisen, SLY-Kaupunkilehdet Oy:n ja SLY-Kaupunkimedia Oy:n toimitusjohtajan, vastaava päätoimittaja Antti-Pekka Pietilän sekä Helsingin Sanomien liiketoimintajohtaja Petteri Putkirannan Sanoma News Oy:stä.

Hallituksen erovuoroisista jäsenistä jatkamaan valittiin Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:n toimitusjohtaja Vesa Pihlajamaa, Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj:n toimitusjohtaja Raimo Puustinen, Pohjankyrön Media Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Ujainen ja HSS Media Ab:n toimitusjohtaja Mikael Österholm.

Sanomalehtien Liitto on sanomalehtien ja kaupunkilehtien kustantajien toimialajärjestö. Liittoon kuuluu yli 230 lehteä.