Aluetoimitusten määrä vähenee, päivystystä keskitetään ja uutistyötä hoidetaan nykyistä enemmän ostopalveluina eri paikkakunnilta. Ensi vuoden alusta STT:llä on toimitukset Helsingin lisäksi Tampereella ja Oulussa.

Helsinki vastaa eteläisen, Tampere keskisen ja Oulu pohjoisen Suomen uutisoinnista. Tämän lisäksi suunnitelmissa on käyttää avustajia ja ostopalveluita sekä Itä-Suomessa (Kuopio ja Lappeenranta), Lapissa että Länsi-Suomen eri kaupungeissa. Nykyisin aluetoimituksia on kahdeksan. Uudessa organisaatiossa toimitukset sijoittuvat Tampereelle ja Ouluun kaupunkien koon ja maantieteellisen sijainnin takia. Molemmissa työskentelee kaksi toimittajaa.

– STT hoitaa myös tulevaisuudessa isot uutisaiheet kaikkialla Suomessa. Päivystys järjestyy nykytekniikalla myös muualta kuin paikan päältä. Paikalle lähtee tarvittaessa avustaja tai oma toimittaja lähimmästä toimituksesta. Säästöratkaisu on raskas, mutta arvioimme voimien keskittämisen parhaaksi tavaksi turvata toimintakykymme resurssien vähentyessä, sanoo STT-Lehtikuvan uutispäätoimittaja Minna Holopainen.

Säästösuunnitelma liittyy tiistaina päättyneisiin STT-Lehtikuvan yt-neuvotteluihin. Lopetettavissa aluetoimituksissa ne merkitsevät 5-6 toimittajan irtisanomista. Vuoden loppuun asti STT:llä on aluetoimitukset myös Turussa, Vaasassa, Jyväskylässä, Lappeenrannassa, Kuopiossa ja Rovaniemellä. Kussakin on työskennellyt 1-2 toimittajaa, osa avustajasuhteessa. Kaikissa aluetoimituksissa ei vuorokierron takia ole ollut toimittajaa paikalla joka päivä. Kuvatoimisto Lehtikuvan kaikki omat kuvaajat työskentelevät Helsingissä.