Hakemuksia tuli 537 kaikkialta Suomesta. Nuorimmat hakijat olivat 19-vuotiaita ja vanhimmat eläkeikäisiä. Neuvoston jäsenyys kiinnosti eri ammattiryhmien edustajia duunareista tohtoreihin.

Hakijoista kymmenkunta kutsutaan haastatteluun. Neuvosto valitsee yleisön edustajat haastattelujen jälkeen kokouksessaan 17. joulukuuta.

JSN:ssa on puheenjohtajan lisäksi 5 yleisön ja 8 median edustajaa. Median edustajat valitsee neuvoston kannatusyhdistys. Nyt haettavina oli 2 yleisön edustajan ja heidän henkilökohtaisten varajäsentensä paikat. Neuvosto haki nyt neljännen kerran avoimella haulla yleisöjäseniä.

”Hakijoiden määrä, laatu ja hakemuksissa esitetyt perusteet ovat vahva näyttö siitä, että yleisö luottaa Julkisen sanan neuvostoon”, sanoo puheenjohtaja Risto Uimonen.

”Suomen itsesääntelyjärjestelmä on myös saanut osakseen kansainvälistä arvostusta parin viime vuoden aikana. Tämä johtuu selvityksistä ja arvioista, joita on tehty Britannian lehdistöä valvovan neuvoston, PCC:n, kriisin vuoksi”, Uimonen arvioi.