Palvelussa avattu Kirjoita itse -julkaiseminen sopii sekä aiemmin painettuna ilmestyneille että kokonaan uusille kirjoille. Elisa tekee kirjan myyntihinnasta ehdotuksen. Uutta julkaisutapaa on kehitetty ja testattu yhdessä suomalaisten käyttäjien kanssa osana Elisa Kirja -palvelua keväästä 2013 asti, ja nyt se on avattu kaikille e-kirjan julkaisemisesta kiinnostuneille suomalaisille.

Kirjoita itse -julkaiseminen antoi sykäyksen Christian Rönnbackan ”Rurik – Lakeuden legenda” -nimisen kirjan uudelleenjulkaisulle.

– Tutustuttuani Elisa Kirjan Kirjoita itse -julkaisemiseen päätin julkaista uudelleen vuonna 2009 salanimellä tekemäni varsinaisen esikoiseni, kertoo Christian Rönnbacka.

– Tämä uusi formaatti sopii niin uuden kuin vanhankin materiaalin julkaisemiseen. Itse lähetin olemassa olevan tekstin sekä kansikuvan ja Elisa hoiti loput. Nyt kaupoista jo kauan sitten loppunut kirja on jälleen saatavilla.

Thomas Sandin Viimeinen – kirjasarjan avausromaani ”Myrsky” sai puolestaan ensijulkaisunsa Elisa Kirja -palvelussa.

– Olin juuri saanut ”Myrskyn” valmiiksi ja tuumimassa mitä sen kanssa tekisin, kun kuulin Kirjoita itse -julkaisemisesta. Olin halukas kokeilemaan nykyteknologian mahdollistamia uusia, joustavia malleja romaanieni julkaisuun ja jakeluun, Thomas Sand toteaa.

– Uusi toimintamalli on mielekäs kaikille osapuolille, ja samalla kaikki meistä, joiden mielissä asuu kertomisen arvoisia tarinoita, saavat tilaisuuden päästää ne irti, lentämään ja löytämään lukijansa.

Joissakin muissa maissa itse julkaissut teokset ovat sähköisen kirjallisuuden voimakkaan kasvun myötä kasvattaneet suosiotaan ja osuuttaan kuluttajien kirjahankinnoista.

– Maailmalla on jo syntynyt menestystarinoita siten, että e-kirja on tullut ensin, ja vasta myöhemmin siitä on tehty painettu versio, Liisa Puurunen Elisalta kertoo.
– Pyrimme siihen, että tällainen vastaava nähtäisiin nyt Suomessakin. Yhtä lailla pidämme tärkeänä sitä, että jo julkaisseet kirjailijat toisivat painettuina loppuunmyydyt aiemmat teoksensa kaikkien suomalaisten saataville e-kirjoina.

Kirjoita itse -julkaisemiseen voi tutustua tarkemmin osoitteessa www.kirjoitaitse.fi.