Elämäntyöpalkinto ojennettiin Ylen genretuottaja Juhani Kansille hänen panoksestaan suomalaisen musiikkielämän hyväksi. Vuoden kunniamaininnan sai Yle Teemassa esitetyt sarjat Iskelmä-Suomi ja Rock-Suomi, tekijöinä Antti Leino sekä Pekka Laine.

Gaalassa palkitaan vuosittain alan kirkkaimmat tähdet. Alalta on kerätty ehdotuksia tahoista, jotka ansaitsevat palkinnon omissa kategorioissaan. Ehdotuksia tuli tänä vuonna yli tuhat, joista Musiikki & Median hallitus valitsi lopulliset ehdokkaat eri kategorioihin.

Tampereella 17.–20.10.2013 järjestetty Musiikki & Media on vuonna 1989 perustettu Suomen musiikkialan ammattilaisten tapahtuma. Osallistujina oli yli 600 kotimaista musiikkialan keskeisintä toimijaa levy-, kustannus-, live-, jakelu-, tuotanto- ja mediasektoreilta sekä noin 100-150 kansainvälistä toimijaa.