Apu-lehti palkittiin SND Scandinavian ulkoasukilpailussa hopeamitalilla. Palkinto tuli presidentinvaalien alla julkaistusta juttusarjasta, jossa esiteltiin ehdokkaita pareittain.

Palkinto on historiallinen, sillä se on Avun ja koko A-lehdet Oy:n ensimmäinen mitalisija tässä kilpailussa. Painettujen lehtien sarjaan lähetettiin tuhansia sivuja kaikista Pohjoismaista, joista 31 palkittiin mitalilla.

Juttusarjan ulkoasun ideointiin ja toteutukseen osallistuivat toimituspäällikkö/AD Samuli Häkkilän lisäksi graafikot Sanna Eskelinen, Taru Ukkola ja Tuomo Jauhiainen sekä valokuvaajat Kari Kaipainen, Petri Mulari ja Timo Pyykkö.

”Ehdokkailla oli hyvin vähän aikaa, ja kuvaukset piti tehdä eri paikoissa ja valaistuksissa. Kuvasimme heidät tismalleen samoilla asetuksilla ja jätimme värit pois, jotta saimme sarjasta mahdollisimman yhtenäisen, Pyykkö kertoo.

Kilpailun tuomaristo kehui tekotapaa erittäin luovaksi.

”80 vuottaan juhlivalla Avulla menee muutenkin hyvin. Tilausmyynti vetää ja lukijatyytyväisyys on huippulukemissa”, päätoimittaja Marja Aarnipuro iloitsee.