Sanomalehtien Liiton järjestämän Kaupunkilehtikilpailun voittajat on palkittu. Kilpailussa valittiin paras kaupunkilehti ja kaupunkilehtijuttu. Parhaat kaupunkilehdet palkittiin Sanomalehtien Liiton Kaupunkilehtipäivässä Helsingissä 11.10.2013.

Espoossa ilmestyvä Länsiväylä on vuoden 2013 paras kaupunkilehti. Tuomaristo arvosti lehden palveluasennetta, ammattimaisesti toteutettua sisältöä ja ulkoasua sekä lukijoiden monipuolista mukaanottoa lehden tekoon.

Toiseksi kilpailussa sijoittui Vartti Kouvola ja kolmanneksi Vantaan Sanomat. Tuomaristo antoi kunniamaininnan Suur-Jyväskylän Lehdelle.

Kymmenen parhaan kaupunkilehden joukkoon sijoittuivat lisäksi Aamuset, Forum24, Itäväylä, Karjalan Heili, Lounais-Lappi ja Uusi Lahti.

Kilpailun tuomaristoon kuuluivat tänä vuonna markkinointiviestinnän yrittäjä Mervi Juutilainen, Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Journalismin koulutusjohtaja Anne Leppäjärvi ja viestintäjohtaja Petri Vähä.

Vuoden kaupunkilehtijutun kirjoitti Tiina Nousiainen

Kaupunkilehtijuttukilpailun voitti Lounais-Lappi-lehden päätoimittaja Tiina Nousiainen. Nousiaisen kirjoittama Viinan varjot vie lukijan AA-ryhmän kokoukseen suljettujen ovien taa. Henkilöitä kunnioittava juttu on positiivinen ja toiveikas, mutta realistinen kuvaus monia koskettavasta asiasta.

Juttukilpailun toisen palkinnon sai Oulu-lehden päätoimittaja Sauli Pahkasalo jutullaan Liitoksesta iso lasku yrittäjälle. Jutussa on esillä taksiyrittäjän kulma kuntaliitokseen ja sen vaikutuksiin. Havainnollinen juttu palvelee myös muita taksiyrittäjiä.

Kolmanneksi kilpailussa tuli toimittaja Annika Suvivuo Karjalan Heilistä. Oma tahto antaa siivet on nuoren miehen selviytymistarina. Ajankohtaiseen nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn liittyvä juttu voi olla jollekulle oljenkorsi ja tie kaupungissa tarjolla olevien palveluiden luo.

Vuoden kaupunkilehtijutun valitsi journalismin tutkija, kouluttaja Maria Lassila-Merisalo.

Oulu-lehden kuva paras

Kaupunkilehtikilpailun raati valitsi kolme kuvaa esimerkiksi kuvista, jotka nostavat lehden visuaalista kokonaisilmettä.

Parhaaksi raati valitsi valokuvaaja Jarkko Viitasaarelta Oulu-lehdessä julkaistuun ”Tatska-asennetta” -juttuun hankitun kuvan. Perusteluissa todetaan, että kuva kertoo koko olemuksellaan, mistä jutussa on kyse.

Lisäksi raati halusi nostaa esiin Lounais-Lappi -lehden toimittajan Toni Länkisen omaan juttuunsa ”Sohva vaihtui sosiaaliseen elämään” ottaman kuvan ja valokuvaaja Johanna Erjonsalon Vantaan Sanomissa julkaistuun ”Äiti, musta tulee oikea näyttelijä!” ottaman kuvan.