”Sanomalla on vahva asema Suomessa, mutta seuraavien vuosien aikana edessämme on myös haastava muutos. Pekalla on erinomaiset näytöt mediayhtiön menestyksekkäästä johtamisesta muutoksessa ja hän on oikea henkilö ottamaan haasteen vastaan”, kommentoi Sanoma-konsernin toimitusjohtaja Harri-Pekka Kaukonen.

Vuodenvaihteessa voimaanastuvassa juridisessa fuusiossa yhdistyvät Sanoma Oyj:n suomalaiset tytäryhtiöt Sanoma News Oy, Sanoma Magazines Finland Oy sekä Sanoma Entertainment Finland Oy. Uusi yhtiö, nimeltään Sanoma Media Finland Oy, on maan ylivoimaisesti suurin, monikanavainen mediatoimija, joka tavoittaa eri kanavissa lähes kaikki suomalaiset.

”Tarjoamme suomalaisille uutisia, inspiraatiota ja viihdettä, meillä on upeat brändit ja syvällistä, monikanavaista osaamista. Kuluttajien ja mainostajien tulevaisuuden tarpeet ovat mediarajat ylittäviä – yhteistyön tiivistäminen parantaa valmiuksiamme niihin vastaamiseen”, sanoo Pekka Soini.

Sanoma on aiemmin kertonut konserninlaajuisesta kuluttajamediatoimintojen uudelleenorganisointihankkeesta. Lisää tietoa siitä on luvassa 31.10.2013 Sanoman kolmannen vuosineljänneksen tulosjulkistuksen yhteydessä.