Mediaryhmän ohjelmaan kuuluu tutustuminen seudun kalastusmahdollisuuksiin ja meri- ja kalastusaiheisiin kohteisiin, kuten esimerkiksi Merikeskus Vellamo, Maretarium ja Langinkoski sekä Sirius Sport Resort Pyhtäällä ja Lomakeskus Santalahti, jossa toimittajat majoittuvat. Lisäksi ryhmä kalastaa Kymijoen Siikakoskella.

Mediamatka kytkeytyy talvella 2013 Venäjän sosiaalisessa mediassa järjestettyyn kilpailuun, jonka pääpalkintona oli kalastuspäivä Ville Haapasalon kanssa. Kilpailun voittaja Oleg Platonov Pietarista viettää palkintopäiväänsä 29.9. kahden kaverinsa kanssa ja toimittajat ikuistavat tämän tapahtuman vierailullaan.

Kalastuspäivästä ja muusta vierailun annista tuleekin runsaasti kuva- ja videomateriaaleja sekä printti- ja nettiartikkeleita tulevien kuukausien aikana.

Vierailu on osa Cursorin hallinnoimaa, EAKR-rahoitteista Kymenlaakso Venäjän verkossa –matkailuhanketta, jonka ensimmäinen vierailu toteutettiin kesäkuun alussa. Tuolloin Kotkan-Haminan seudulla kahden päivän ajan vieraillut ryhmä pietarilaisia toimittajia sai tietoa mm. Vaalimaan kauppakeskushankkeen etenemisestä sekä tutustui mm. Miehikkälän Salpalinja-museoon, Hamina Bastioniin ja Sirius Sport Resortiin Pyhtäällä sekä Langinkosken Keisarilliseen Kalastusmajaan, Merikeskus Vellamoon ja Sapokan vesipuistoon Kotkassa. Tuolloisessa mediaryhmässä oli mukana toimittajia suosituista sanoma- ja aikakauslehdistä, kuten Argumenty i Fakty, Vechernij Peterburg ja Terve sekä matkailuportaali efinland.ru:n toimittaja. Mukana oli myös edustajat kahdesta pietarilaisesta matkatoimistosta.

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy ja Kaakko135° (Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti, Miehikkälä) toteuttavat kokonaisvaltaista matkailumarkkinointia Venäjälle. Markkinointi toteutetaan panostaen sähköiseen viestintään, jota tuetaan vahvasti muiden viestintäkanavien kautta. Erityisesti on panostettu aktiiviseen yhteistyöhön venäläisten mediakanavien kanssa ja tällä pyritään vahvistamaan seudun tunnettavuutta, lisäämään saatavan tiedon monipuolisuutta ja luomaan edellytyksiä matkailijoiden pidemmälle viipymälle. Kaakon tiimi järjestääkin muutaman kerran vuodessa mediavierailun venäläisille lehtitoimittajille ja tv-ryhmille. Vierailujen aikana tutustutaan matkailukohteisiin, esitellään paikallisia matkailuyrityksiä ja kerrotaan uusista suunnitelmista.

Lähde: www.epressi.com