Eurooppalaisten viestintäjohtajien järjestön European Association of Communication Directorsin (EACD) palkinto ”kunnioittaa erinomaisia viestinnän saavutuksia Euroopan tasolla, ja annetaan henkilölle tai organisaatiolle, jonka viestintätoimet ovat viimeisen vuoden aikana erottuneet Euroopan tasolla”.

Bloggari Markus Lehtiniitty paljastaa blogissaan, kuinka Elopille annettu viestintäalan palkinto on suuri yllätys, sillä yleisesti erityisesti viestinnän osa-alueella Nokian on nähty epäonnistuneen surkeasti viimeisten vuosien aikana. Viestinnän epäonnistumisen on nähty muun muassa kiihdyttäneen Symbian-puhelinten myynnin laskua.

Lehtiniitty kirjoittaa, että palkinnon myöntäjät ovat kuitenkin toista mieltä. ”Stephen tunnetaan hänen suorasta ja läpinäkyvästä viestintätyylistään, joka näkyi myös hänen nyt kuuluisasta ’Palava öljylautta’ -muistiostaan”, palkinnon antamista perustellaan. ”Stephen sai palkinnon tunnustuksena hänen uniikista viestintätyylistään ja sitoumuksestaan asettaa aina työntekijöiden ja asiakkaiden mielipiteet etusijalle.”