Tiedonjulkistamisen elämäntyöpalkinnon sai professori, psykiatrian erikoislääkäri Matti O. Huttunen mielenterveystyön ja psykiatrian alalla tehdystä tiedonjulkistamistyöstä ja kirjailija, taiteilija Mauri Kunnas lastenkirjoilla tehdystä tiedonjulkistamistyöstä.

Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnot myönnetään tieteellisen, taiteellisen ja teknologisen tiedonvälityksen alalla tehdystä merkittävästä tiedonjulkistamistyöstä, joka on lisännyt kansalaisten tietämystä ja antanut virikkeitä yhteiskunnalliselle keskustelulle. Elämäntyöpalkinnot ovat suuruudeltaan 20 000 euroa ja muut palkinnot 15 000 euroa.

– Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnot muistuttavat meitä siitä, että suomalaisessa yhteiskunnassa tiede kuuluu kaikille. Tänään meillä on tilaisuus palkita tieteen ja tiedon julkistajia heidän arvokkaasta työstään sen puolesta, että tieto löytää uudet yleisöt, olivatpa he sitten yhteiskunnan huippuosaajia tai pieniä lapsia, iloitsi opetusministeri Krista Kiuru palkintojen jakotilaisuudessa.

Palkintoja esimerkillisestä tiedonjulkistamisesta myönnettiin kuusi:

-Professori Arto Mustajoki teoksesta Kevyt kosketus venäjän kieleen
– Suomen Skandinavian historian dosentti Panu Pulma, filosofian maisteri Tuula Rekola, filosofian tohtori Miika Tervonen, filosofian tohtori Risto Blomster, yhteiskuntatieteiden maisteri Sarita Friman-Korpela ja dosentti, filosofian tohtori Anna Maria Viljanen teoksesta Suomen romanien historia
– Historiantutkija, filosofian tohtori Mirkka Lappalainen teoksesta Jumalan vihan ruoska. Suuri nälänhätä Suomessa 1695-1 697
-Toimittaja Jaana Kanninen ilmastonmuutosta käsittelevästä raportoinnista
-Professori, valtiotieteiden tohtori Sixten Korkman talouspolitiikan ja -tieteen alalla tehdystä merkittävästä tiedonjulkistamistyöstä
-Valokuvaaja Markku Saiha teoksesta Luontokuvauksen käsikirja

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää tiedonjulkistamisen valtionpalkinnot tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan esityksestä. TJNK on opetusministeriön asiantuntijaelin, joka seuraa tieteen, taiteen ja tekniikan eri alojen saavutuksia Suomessa ja ulkomailla sekä muun kansallisen ja kansainvälisen tiedon kehitystä.