SBS Discovery Radio Oy:n radioperhe toivoo pikkusiskoa. Yrityksen toimitusjohtaja Leena Puntila näkee lastenradion raikkaana lisänä suomalaiseen radiokenttään.

– Haluaisimme omalta osaltamme rikastaa suomalaista kaupallista radiotarjontaa. Lastenradio toimisi hyvin osana jo olemassa olevaa SBS:n radioperhettä. Sen kannattavalle toiminnalle on myös kaikki edellytykset, Puntila toteaa.

Perheen pienimpien musiikkitoiveisiin vastataan tällä hetkellä ainoastaan internetin radioaalloilla. Netissä Lasten Oma Radio -kanavaa pyörittävä Luca Gargano tietää, että lapsille suunnatulle kanavalle on kysyntää myös perinteisen radion puolella.

– Suomalainen lastenkulttuuri on vertaansa vailla. Lapset tarvitsevat oman äänitorven: mikä olisikaan siihen parempi väline kuin radio? Gargano toteaa.

Lastenradion taajuudella tulisi soimaan kotimainen lastenmusiikki, varhaisnuorten suosikit ja koko perheen hitit. Tenavat pääsisivät jammailemaan tuttujen artistien tahtiin. Muiden muassa Ipanapa, Tea Hiilloste, Fröbelin Palikat, Georg Malmstén, Ella ja Aleksi ja Rölli viihdyttäisivät radion äärellä tanssivia tenavia.

– Suomessa on useita kymmeniä lastenmusiikkiartisteja ja toista tuhatta lastenmusiikkilevyä, joita ei tällä hetkellä soiteta radioaalloilla ollenkaan. Kuulijoita riittäisi takuuvarmasti, Gargano jatkaa.

Tenavakanava tarjoaisi virikkeitä ja aktivoisi lapsia. Kanava tarjoaisi lapsille turvallisen mahdollisuuden aidosti omanikäisen radio-ohjelman kuuntelemiseen ja omien radiotoiveiden julki tuomiseen. Tenavakanava-työnimellä kulkevan kanavan sisällöstä osa tullaan ostamaan ulkopuolisilta tuottajilta. Myös Luca Garganon Mediahaloo Oy auttaisi hyvän sisällön takaamisessa.

Tenavaradio tulisi kuulumaan Helsingissä, Tampereella, Turussa, Jyväskylässä, Seinäjoella, Pieksämäellä, Vaasassa, Iisalmessa ja Oulussa. Nyt jaettavien radiotoimilupien hakuaika päättyy to 12.9.2013 ja myönnettävät luvat ovat voimassa vuoden 2019 loppuun.