Lynch on Floridan Jacksonvillessa toimivan viestintätoimisto St. John & Partnersin toimitusjohtaja ja Worldcom PR Groupin hallituksen jäsen. 160 ehdokkaan joukosta valittu Lynch otti tehtävän vastaan syyskuun alussa.

Worldcom Public Relations Group on Yhdysvalloissa listattu maailman suurimmaksi itsenäisten PR- ja viestintätoimistojen ryhmittymäksi. Vuonna 1988 perustetun ryhmän 128 viestintä- ja pr-toimistopartneria tarjoavat palveluita kuudella mantereella 96 kaupungissa. Toimistoissa työskentelee yli 1900 viestinnän ammattilaista ja niiden liikevaihto on yhteensä yli 262 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtajan toimenkuva on uusi Worldcom PR Groupissa. Aiemmin hallinnollisen roolin sijasta toimitusjohtajalta odotetaan nyt Worldcomin globaalin tunnettuuden vahvistamista sekä kasvun varmistamista uusien partnereiden rekrytoinnilla.

”Itsenäisten, yrittäjävetoisten Worldcom-toimistojen etuna on joustava ja sitoutunut asiakaspalvelu. Worldcomiin kuuluvien toimistojen asiakkaiden käytössä on maailmanlaajuisesti vahvan viestintäosaamisen lisäksi paikallinen kielen, kulttuurin ja toimintaympäristön tuntemus. Minulla on vankka näkemys myös partner-toimistojemme tarpeista ja tuoreita ajatuksia kasvun varmistamiseksi”, Todd Lynch toteaa.

Worldcomilla on kolme alueellista johtoryhmää: Amerikka, EMEA eli Eurooppa-Lähi-Itä-Afrikka sekä Aasian ja Tyynen Valtameren alue. EMEA-alueeseen kuuluu 32 toimistoa, jotka ovat erikoistuneet kuluttajasektorin, terveydenhuollon, matkailun ja turismin, teknologia-, energia- ja ympäristöalan, rahoituspalveluiden ja julkisen sektorin viestintään, sijoittajasuhteisiin sekä kriisi- ja poikkeustilanteiden hallintaan. Asiakkaita ovat muun muassa Unilever, Johnson & Johnson, Panasonic, Sony Ericson, LG Electronics, Verbatim ja Palm.