IssueX:n aiheet nousevat Taideyliopiston toiminnasta: Kuvataideakatemiassa, Sibelius-Akatemiassa ja Teatterikorkeakoulussa tehtävästä taiteesta, tutkimuksesta ja koulutuksesta.

Aiheiden käsittely ei kuitenkaan jää akatemioiden seinien sisälle.

– Tavoitteenamme on ollut tehdä yleisesti kiinnostava taidejulkaisu, joka herättää laajemmin keskustelua taiteesta ja yhteiskunnasta, lehden päätoimittajana toimiva Taideyliopiston rehtori Tiina Rosenberg kertoo.

Taideyliopisto on nostanut yhdeksi toimintansa painopistealueeksi yhteiskunnallisen vaikuttavuuden.

– Yliopisto ei voi olla irrallaan muusta yhteiskunnasta. Erityisesti maan merkittävimmällä taideoppilaitoksella on vastuu toimia näkyvänä taiteen puolestapuhujana yhteiskunnassa, Rosenberg sanoo.

Jokaisella numerolla on ajankohtainen, koskettava ja jopa provokatiivinen teema. Teemaa käsitellään esimerkiksi laajan artikkelin, Taideyliopiston opiskelijoiden teosten sekä lehteä varten käännetyn kansainvälisen puheenvuoron kautta. Ensimmäisen numeron teemana on rajapinta.

Lehden kirjoittajiksi kutsutaan kiinnostavimpia taiteilijoita ja taiteen asiantuntijoita Taideyliopistosta ja sen ulkopuolelta. Ensimmäisen numeron kirjoittajiin kuuluvat muun muassa Sara Ahmed, Claes Andersson, Päivikki Kallio, Otso Kantokorpi, Ray Langenbach, Tuomas Nevanlinna, Tiina Rosenberg, Esa-Pekka Salonen, Ville Sandqvist ja Riikka Stewen.

IssueX:n julkaisija on Taideyliopisto, päätoimittajana toimii rehtori Tiina Rosenberg ja toimituspäällikkönä Taideyliopiston viestintäpäällikkö Laura Manninen. IssueX:n toimituksesta ja taitosta vastaa Otavamedia Asiakasviestintä. Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa.

IssueX:n ensimmäinen numero julkistetaan tänään Taideyliopiston avajaisissa.

Taideyliopisto aloitti toimintansa vuoden 2013 alussa, kun Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu yhdistyivät. Vapaan taiteen yliopisto vahvistaa toiminnallaan taiteen koulutusta, asemaa ja autonomiaa yhteiskunnassa sekä koko Suomen taide- ja kulttuurielämää. Taideyliopisto koostuu kolmesta akatemiasta, jotka ovat koulutukselliselta sisällöltään ja kulttuuriselta painoarvoltaan yhdenvertaisia. Opiskelijoita on yhteensä noin 2100 ja henkilötyövuosia noin 600.

Verkkolehti: www.issuex.fi