Professori Robert Seamansin tutkimus kertoo, että sanomalehdet eivät juurikaan osanneet vastata Craigslistin markkinoilletuloon muuten kuin alentamalla ilmoitushintojaan. Se ei ole kuitenkaan auttanut. Lehdet saivat ennen Craigslistiä vuoteen 1995 saakka tuloistaan 40 prosenttia luokiteltujen ilmoitusten julkaisemisesta.

Craigslistin perusti Craig Newmark vuonna 1995. Hän ei ole ilmoittanut julkisesti yhtiönsä tuloja, mutta arvellaan, että ne ovat noin 150 miljoonaa dollaria vuodessa. Hän on myynyt osakkeistaan 25 prosenttia eBaylle muutamia vuosia sitten.

Pääosa ilmoituksista on maksuttomia. Maksullisia ovat vain kiinteistöilmoitukset, 10 dollaria kappaleelta ja työpaikkailmoitukset, 75 dollaria Silicon Valleyn alueella ja muualla 25 dollaria kappaleelta. Kuukausittain ilmoituksia julkaistaan 100 miljoonaa. Työpaikkailmoituksia on peräti kaksi miljoonaa.

Käyttäjiä sivustolla on 60 miljoonaa kuukaudessa. Alexan rankinglistalla Craigslist on sijalla 41.  Craigslist on julkaissut 700 paikallista sivustoa kaikkiaan 70 maassa, mutta ylivoimaisesti suurin osa käytöstä tapahtuu Yhdysvalloissa.