Vuonna 2013 taloudellinen suhdanne jatkuu vaikeana ja on varauduttava huonon suhdanteen pitkittymiseen. Lehtiyhtymän kaupan myötä yrityksen operatiivinen tulos säilyy edellisen vuoden tasolla, edellyttäen ettei markkinassa tapahdu edelleen käännettä huonompaan.

Suomen Lehtiyhtymän kauppa parantaa yrityksen kannattavuutta, mutta silti koko vuoden operatiivinen tulos tulee heikkenemään edellisestä vuodesta. Tilikauden tulosta rasittaa lisäksi pörssiosakkeiden alaskirjaukset ja koko tilikauden tulos tulee olemaan edellisvuotta heikompi.

”Heikosta taloussuhdanteesta johtuva sanomalehti-ilmoittelun lasku vaikuttaa Keskisuomalainen-konsernin loppuvuoden näkymiin. Matalalla säilynyt ilmoittelun taso laskee operatiivista tulostamme aiempaan näkemykseemme verrattuna. Uskomme heikon suhdanteen painavan ilmoittelua myös kahden viimeisen kvartaalin aikana”,  sanoo toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi.

”Keskisuomalainen Oyj :n maaliskuussa ostaman Lehtiyhtymän vaikutus on konsernin tulokseen ollut positiivinen ja loppuvuoden osalta positiivinen vaikutus jatkuu. Keskisuomalainen Oyj tuotteiden kokonaistavoittavuus on säilynyt hyvällä tasolla ja digitaalisten tuotteiden myynti on kasvanut edelleen mutta ei vielä riittävästi kompensoi paperisten tuotteiden kysynnän laskua.”