Kehityshankkeen tavoitteena on synnyttää uusi ePaperi-arvoketju, joka tarjoaa median ja sisällön tuottajille täysin uuden, ympäristöystävällisen tavan jakaa sisältöä. Kohdemarkkinat ovat sekä koti- että ulkomailla. Aluksi hankkeessa keskitytään journalististen sisältöjen jakeluun ja jatkossa myös oppimateriaalin jakeluun.

”Haluamme selvittää, voiko paperisen sanomalehden korvata tilauksen yhteydessä jaettavalla lukulaitteella. ePaperi-laite mahdollistaa myös uudenlaiset tilauspohjaiset tuotteet. Parhaimmillaan lukija voisi koota Sanomien eri brändien sisällöistä mieleisensä lehden. Personoitu sanomalehti on ollut pitkään monien haaveissa, mutta nyt siitä voi tulla todellista”, Helsingin Sanomien kehitysryhmän tuottaja Santtu Parkkonen sanoo.

”ePaperi-ekosysteemi perustuu Leia Median kehittämään uudenlaiseen, aurinkokennoilla ladattavaan lukulaitteeseen. Ekologinen ratkaisu latautuu myös keinovalolla, ja laitteen hinta tulee olemaan alhainen”, Leia Median toimitusjohtaja Antti Korhonen kertoo.

”Yhdessä pilviteknologiaan perustuvan jakeluratkaisun kanssa ePaperi muodostaa kattavan palvelun, joka tarjoaa globaalisti skaalautuvan liiketoimintamahdollisuuden”, Korhonen jatkaa.

ePaperi-ekosysteemin muodostaa viisi suomalaista yritystä: Leia Media, Sanoma News, Bluegiga, Anygraaf ja DNA.

”Anygraafin fokuksessa on sisällön automatisointi uusiin laitteisiin, uusien ansaintalogiikkojen tutkiminen sekä digitaalisten käyttöoikeuksien valvonta kyseisten ansaintalogiikkojen yhteydessä”, toimitusjohtaja Hannu Inberg Anygraafista toteaa.

Hanke perustuu pääpartnerien TIVITin Next Media -tutkimusohjelmassa kehittämiin teknologioihin ja osaamiseen. Partneriyhtiöiden omien investointien lisäksi hanketta rahoittaa Tekes, joka oli tukemassa myös kolme vuotta sitten Broadcast-hanketta, jossa ePaperi-ratkaisua testattiin ensimmäisen kerran paikallisuutisten jakeluun.