Yle Alueisiin kuuluvat Ylen alueelliset uutis- ja radiotoimitukset sekä valtakunnallinen radion ajankohtaistoimitus. Toiminto vastaa maan kuunnelluimman radiokanavan Yle Radio Suomen alueellisista lähetyksistä. Kanavan osuus kaikesta radionkuuntelusta Suomessa on noin kolmannes. Yle Radio Suomi tavoittaa viikossa yli 40 prosenttia suomalaisista.

Yle Alueet vastaa myös Yle Uutisten alueellisesta toiminnasta: Alueellisista radion ja television uutislähetyksistä sekä uutishankinnasta alueilta valtakunnallisiin lähetyksiin ja internetin uutispalveluun. Radion ajankohtaistoimituksen tunnetuimpia ohjelmia ovat Ykkösaamu ja Ajantasa.

Kataja-Rahko on työskennellyt Ylessä vuodesta 1996. Viimeksi hän on ollut YleX -radiokanavan ohjelmapäällikkönä vuodesta 2011. Sitä ennen hän oli Yle Pohjanmaan aluetoimituksen päällikkö. Hän on työskennellyt myös Yle Radio Suomessa tuottajana sekä toimittajana.

Kataja-Rahkosta tulee Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtotiimin jäsen ja hän raportoi johtaja Atte Jääskeläiselle.