Mainonnan merkitys kulutusyhteiskunnan ja markkinatalouden kannalta on olennainen. Ainoastaan kampanjointi ja tuotteiden sekä palvelusten aktiivinen tarjonta synnyttää kysyntää, joka pyörittää talouden rattaita. Vain harva hoksaa mennä hakemaan kaupan hyllystä tai netistä jotain tavaraa ellei siitä ole luotu haluttavaa mielikuvaa. Ihminen ei ylipäätään omatoimisesti osaa tarvita juurikaan mitään perustarpeiden päälle. Mainonta luo tarpeita.

Nokkelimmat mediatoimistot ovatkin jo löytäneet itselleen uuden palvelun: digitaalisen markkinointiviestinnän suunnittelun. Perinteinen mainoskampanjoinnin suunnittelu printtiin ja televisioon tai ulkomainontaan on laskevaa toimintaa. Markkinointiviestijöiden osaamisen vaatimukset ovat nousseet rajusti nettiaikakaudella.

Kuluttajan ja potentiaalisen ostajan tavoittamiseksi on tänä päivänä käytettävissä uusina välineinä tehokkaita sähköpostimarkkinoinnin työkaluja kampanjointiin ja jatkuvaan asiakassuhdeviestintään, digitaalisia mainoksia web-mediassa, Facebook-kanava, bloggareiden kanavat, tiedottamispalvelut online-median ja miljoonien web-sivustojen kautta, verkkokaupan sivustot, erikoisalojen yhteisökanavat webissä, omat vuorovaikutteiset sivustot höystettynä markkinoinnin automaatiolla eli ostohaluisten kuluttajien noukkimisella jatkuvan markkinointiviestinnän kohteiksi, digitaaliset hakupalvelut, mainosvideot netissä.  Listaa voi jatkaa huomenna, koska silloin on jo joku keksinyt todennäköisesti jonkin uuden keinon, joka tavoittaa lisää kuluttajia.

Median murros ei voi aiheuttaa mainontaan ja markkinointiin käytettävien rahojen vähentymistä, vaikka näinkin jotkut väittävät. Ilman mainospanostuksia tavarat jäävät myymättä. Nyt on syntynyt mainostajien puolella vain hetken hämmennys, mitä pitäisi oikeastaan tehdä. Moni markkinointiviestijä on ymmällään sormi suussa, mihin toimeen kannattaa tarttua. Kunhan tästä päästään kunnolla vauhtiin digitaalisessa markkinoinnissa, ja saadaan printti lopullisesti pois sotkemasta vanhoilla tavoillaan kuvioita, syntyy yritysten markkinoinnille kokonaan uusi ja parempi aikakausi. Tulevaisuus näyttää siis itse asiassa varsin valoisalta!