”Teemme toimituksellista aineistoa nousevista ilmiöistä, joita kutsumme nimellä ”prephenomena”, esi-ilmiö. Keräämme parhaillaan verkostoa, joka havainnoi tulossa olevia ilmiöitä ja raportoi niistä Nihaulle”, kuvailee Nina Hyyppä, toinen Newborn Median perustajista.

Nihau sisältää tarinoita myös kaupan uutuuksista. Uutuus Nihaussa voikin olla paitsi ilmiö, myös uutuustuote, uusi palvelu, myymälä, brändi tai tapahtuma. ”Uskomme että sama uusista ilmiöistä kiinnostunut joukko haluaa tietää myös kaupallisista uutuuksista”, Mattinen sanoo.

Hollantilainen Muchachomalo -alusasumallisto on esimerkki uuden brändin lanseerauksesta Nihaussa. ”Nihau on mediaympäristönä vahvasti visuaalinen, kuten Muchachomalon mallistotkin. Haluan mielelläni tuoda ”pahan pojan” tähän mediaan näytille”, naurahtaa brändiä maahantuova Mika Tikkala Syversen AS:ltä. Nihau lanseeraa avajaisissaan myös WSOY:n Kiltin tytön. Mediamuotoja Nihaussa ovat tarinankerronnan lisäksi mm. interaktiiviset kuvat ja videot.

Uutuus on Nihau-median punainen lanka, aihealueet sisällössä vaihtelevat. Nihau lähtee liikkeelle sellaisista teemoista kuin pukeutuminen, sisustus, teknistely ja lifestyle. Ilmiöiden puolella aiheet vaihtelevat bisneksestä elämäntyyleihin. Nihaussa kerrotaan esimerkiksi uudesta tavasta tehdä musiikkia ja siitä miten Jugaad, eli vikkelät ja kustannustehokkaat innovaatiot ovat maailmalla nousussa. Nihau nostaa esille myös persoonia, joiden tekemiset ovat kiehtovia. Sisustussuunnittelija Vertti Kivi on esimerkki tästä median avajaisten aikaan.

Nihaun tavoitteena on helpottaa uutuuksista ja ilmiöistä kiinnostuneiden ihmisten elämää. Media hakee, tulkitsee ja kiteyttää kohderyhmää kiinnostavia juttuja omanlaisella journalismillaan. ”Koemme varmasti onnistumisen tunteita, jos Nihau tarjoilullaan helpottaa joidenkin aktiivisten ihmisten tiedonkeruun vaivaa ja paisuvaa infoähkyä. Arvioimme, että Nihau löytää kohderyhmänsä edelläkävijäkuluttajista, joille uutuusarvoinen sisältö on merkityksellistä riippumatta siitä, onko juttu toimituksellinen vai kaupallinen”, hehkuttaa perustajatiimi vastasyntyneestä mediastaan.

Nihaun takana ovat Nina Hyyppä ja Hannu Mattinen, joilla on pitkän linjan kokemus viestinnästä ja asiakkuustyöstä. Newborn Media Oy kehittää Nihau-mediaa Aalto-yliopiston Protomossa.

Lähde: www.epressi.com