ProComin mukaan Tahdon2013-kampanjan viestintäteon ansiona on joukkoistamisen voimalla aikaansaatu lakiehdotus. Kampanja sukupuolineutraalista avioliittolaista lähti liikkeelle ruohonjuuritasolta ja onnistui sosiaalisen median sekä aktiivien avulla saavuttamaan 50 000 nimeä kansalaisaloitteeseen 14,5 tunnin mykistävässä ennätysajassa.

Vuoden viestintäammattilainen Olli-Pekka Nissinen selitti mainekriisiä itseään säästämättä. Palkintoraadin mielestä Talvivaaran viestintää ei ennen Nissistä ollut – tai jos sitä oli ollut, sen vaikutukset eivät näkyneet median kautta suurelle yleisölle. Nissinen ryhtyi Talvivaaran kriisissä antamaan selostuksia yhtiön tilanteesta vuorokaudenaikaan ja paikkaan katsomatta.

Pekka Loirille myönnetyllä Elämäntyöpalkinnolla ProCom haluaa muistuttaa, että visuaalinen viestintä on tehokasta – toisinaan huomattavasti tehokkaampaa kuin sanallinen. Pekka Loirin palkinnon merkitys on kunnianosoitus koko visuaalisen viestinnän osaamisalueelle maassamme. Loirin huipputason osaaminen tunnetaan myös ulkomailla.

Aalto-yliopiston taloustieteiden professori Sixten Korkman palkittiin Vuoden johtajana makrotalouden selkokielisestä viestinnästä. EVAn toimitusjohtajan tehtävistä eläkkeelle jäänyt Korkman on jakanut näkemyksiään opettaen ja kommentoiden. Lisäksi Korkman kirjoitti harvinaislaatuisen kirjan Talous ja utopia, jonka motiivina oli auttaa lapsenlapsia ymmärtämään talouselämän haastavia vaikutuksia.

ProComin viestintäpalkintoehdotukset on kerätty jäsenistöltä. Lopullisen valinnan teki tuomaristo, johon kuuluivat viime vuonna Vuoden viestintäammattilainen -palkinnon saanut Riikka Kämppi, professori Elisa Juholin Helsingin yliopistosta, ProComin puheenjohtaja Ulrika Romantshuk, toimittaja Marcus Ziemann Yle Uutisista sekä ProComin toimitusjohtaja Elina Melgin.

Palkinnot jaettiin 4.6.2013 ProCom-päivän päätteeksi. Päivä oli tänä vuonna kansainvälinen, sillä viestintäjärjestöjen katto-organisaatio The Global Alliance for PR and Communication Management piti vuosikokouksensa Helsingissä.