–Vi söker tolv lag på fyra personer från hela Svenskfinland för att representera sin hemstad eller kommun, berättar Jonas Tuominen som tillsammans med Tage Rönnqvist står för innehållet i Simon.

Simon är ett ”streetgame”. En kamp mellan kustens kommuner där hembygdens ära står på spel. Egenskaper som kunskap, djärvhet och social kompetens sätts på prov. Lagen skickas ut i juli- och augustinätter för att hinna genomföra så många utmaningar som möjligt. Seriens deltävlingar spelas in i Åbo, Vasa och Helsingfors för att sedan utmynna i en storslagen final i Mariehamn där ett vinnande lag ska koras.

Serien är upplagd som en turnering. De tävlande lagen deltar under en tävlingsnatt i en av städerna och de bästa kvalificerar sig till finalnatten på Åland i augusti. Lagen tävlar om en attraktiv huvudvinst och om äran att koras till den by som härskar över Svenskfinlands kuster.

Programmet söker fyramannalag i alla åldrar som vill kämpa för hembyns heder. Ansökningar tas emot på adressen simon@pampasproduction.fi eller på telefonnumret 050-530 0964 under de kommande veckorna.

Simon blir en serie i 15 delar som sänds på Yle Fem i början av 2014. Programmet görs som ett samarbete mellan Svenska Yle och Pampas Production.