”Viime vuoden ajan kävimme tapaamassa ahkerasti liiketoimintajohtoa suurimmissa kasvukeskuksissa pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Oulu erottui selkeästi: täällä on hirveä into rakentaa uutta menestystä”, toteaa Jukka Peltonen, Viestintätoimisto Myyn toimitusjohtaja.

Tutustuminen Oulun markkinaan osoitti, että mainonnan suunnittelua on tarjolla, mutta isompia ja laajempaan tarjontaan keskittyviä viestintätoimistoja ei ole. ”Lisäksi huomasimme, että olemme mahdollisesti Suomen suurin oululainen viestintätoimisto neljän oululaisen konsultin voimin, mutta vetäjä ja toimipiste Oulusta puuttui”, virnuilee Peltonen.

Puolustuspelillä ei synny maaleja

Helsingissä kolmatta vuotta toimiva Myy haastaa yrityksiä ja yhteisöjä aktiivisuuteen. ”Liian usein kuulemme asiakkailtamme, että viestintä on lähinnä varautumista ns. pahan päivän varalle. Jos kaikki pelaavat puolustusta, maaleja ei tule”, sanoo Peltonen.

Myyn painopiste onkin saada yrityksen tai yhteisön strategia toimintaan. Viestintä on väline: tavoitteiden määrittämisen jälkeen mietitään keinot ja kanavat, mitään perinteisiä raja-aitoja ei Myyssä tunneta. ”Jos mainonta on paras keino, silloin otamme mainonnan tiimin mukaan”, sanoo Peltonen.

Edunvalvonnan asiat ovat yhä useammille toimijoille keskeisiä strategian toteutumisen kannalta.

”Päätöksenteon ympäristö on monimutkainen. Päättäjille pitää osata viestiä selkeästi oikeat asiat oikeaan aikaan. Autamme tunnistamaan, keneen pitää vaikuttaa, kiteytämme argumentaation ja etsimme oikeat foorumit vaikuttamiseen” sanoo Myyn Oulun aluejohtaja Mervi Tervo, entinen kunnallispoliitikko ja kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja. ”Tämän päivän vaikuttajaviestintä on yhteistyötä päättäjien kanssa”, hän jatkaa.