Novosti Ylen lähetykset tekstitetään suomeksi, jotta uutisten seuraaminen on mahdollista myös suomenkielisille.

Novosti Ylen kohderyhmä on yli 60 000 Suomessa asuvaa tai vierailevaa venäjänkielistä. Yle tarjoaa merkittävälle ja yhä kasvavalle kieliryhmälle luotettavia, suomalaisesta näkökulmasta tehtyjä uutisia.

”Tavoitteenamme on, että venäjänkielinen uutistarjonta parantaa venäjänkielisen väestön mahdollisuuksia toimia osana suomalaista yhteiskuntaa”, kertoo Yle Uutisten uutispäätoimittaja Jouni Kemppainen.

Uusia kasvoja tv-uutisiin

Venäjänkielisessä toimituksessa työskentelee viisi henkilöä. Novosti Ylen juontajat ovat Levan Tvaltvadze, Lioubov Shalygina ja Katja Liukkonen.

Levan Tvaltvadze on Yle Novostin tunnetuin toimittaja ja radioääni, joka juontaa jatkossa myös tv-uutisia. Levan on tunnettu ja arvostettu mediapersoona venäjänkielisten keskuudessa Suomessa. Katja Liukkonen on työskennellyt aikaisemmin MTV3:n uutisissa. Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden maisteri. Lioubov Shalygina on tehnyt toimittajan töitä ulkoministeriölle ja Venäjän ja Itä-Euroopan Instituutille. Lioubov on toiminut myös kääntäjänä ja tulkkina. Kaikki juontajat puhuvat äidinkielenään venäjää.

”Yli 30-vuotiaille venäläisille televisio edustaa luotettavinta uutismediaa. Siksi on tärkeää, että Yle aloittaa venäjänkieliset uutiset myös televisiossa”, sanoo Novosti Ylen toimittaja Levan Tvaltvadze.

Jo aiemmin Yle on tehnyt uutisia venäjäksi verkkoon ja radioon. Venäjänkielisiä tv- ja radiouutisia voi kuunnella myös Yle Areenasta.

Venäjänkielisten uutisten lisäksi Yle tekee uutisia suomeksi, ruotsiksi, saameksi, englanniksi, selkosuomeksi ja viittomakielellä.