Rajaamalla lakon piiriä työntekijäliitto pyrkii saamaan sekä työnantajarintamalla että kuluttajille mahdollisimman paljon vahinkoa minimoiden samalla omia tappioitaan.

– SJL:n tapa päättää, mitkä mediayhtiöt työntekijöineen – myös muut kuin journalistit – kärsivät ja mitkä eivät, on epäoikeudenmukainen. SJL hakee palkankorotusta kaikille jäsenilleen, VKL:n työmarkkinajohtaja Johanna Varis sanoo.

VKL:n ilmoittama työsulku alkaa kaikissa liiton yritysjäsenten sanoma- ja aikakauslehdissä 20.5.2013 kello 13.00, mikäli neuvotteluratkaisua ei sitä ennen saavuteta tai SJL muusta syystä peruuta lakonuhkaansa.
 
Työsululla VKL pyrkii vauhdittamaan neuvotteluja ja ratkaisun syntymistä sekä lyhentämään työnseisauksen kestoa. Toteutuessaan työsulku merkitsee työnteon ja palkanmaksun pysähtymistä kaikilta Journalistiliiton jäseniltä, jotka työskentelevät lehdistön toimituksellisen työehtosopimuksen piirissä.

– Journalistien palkkavaatimukset ovat lehtikustantamisen taloudelliseen ahdinkoon nähden kohtuuttomia. Media-ala käy läpi investointeja vaativaa digitaalista murrosta. Haluttomuus tinkiä vaatimuksista ja niiden tukeminen tuhoisalla, tavoitteisiin verrattuna moninkertaisia tappioita aiheuttavalla lakolla osoittaa vastuuttomuutta, Varis sanoo.