Teijo Valtasella on monipuolinen työkokemus ja paljon erilaista osaamista media-alalta. Valtanen on toiminut Suomen suurimpien mediatalojen palveluksessa ja hänellä on vankka kokemus sekä sähköisestä mediasta että printtimediasta, myös uutistoimistotyöstä.   

Valtanen tuli Ylen palvelukseen vuonna 2009 ja toimi aluksi päällikkönä Yle Uutisten taloustoimituksessa ja siirtyi sieltä Yle Uutisten kotimaan toimituksen esimieheksi. Viimeksi hän on johtanut Ylen aluetoimintaa ja radion ajankohtaisohjelmia kahden vuoden ajan.

Ennen Yleisradiota Valtanen toimi kolmen vuoden ajan Finanssialan Keskusliiton viestintäjohtajana ja tätä ennen erilaisissa päällikkötehtävissä mm. STT:ssä ja Kauppalehdessä. Ennen päällikköuraa Valtanen on työskennellyt toimittajana mm. MTV:ssä, Helsingin Sanomissa ja Länsi-Suomessa.

Vuosina 2001 – 2003 Valtanen toimi MTV3:n ja Aamulehden Skandinavian kirjeenvaihtaja Tukholmassa.

Ylen henkilöstöjohtajana Valtanen vastaa Ylen henkilöstön johtamisesta, mm. kaikista työmarkkina- ja työsuhdeasioista, henkilöstön ja johtamisen kehittämisestä, työterveyshuollosta ja työhyvinvoinnista Ylessä.

Yle on Suomen suurin mediayhtiö ja Suomen suurin kulttuuri- ja sivistyslaitos. Ylessä on 3100 vakituista työntekijää ja joitakin satoja määräaikaisia työntekijöitä.