Spotifyssä voi nyt seurata ja hyödyntää ystäviä, artisteja, vaikuttajia tai vaikkapa median edustajia parhaan musiikin etsinnässä. Alkuvaiheessa seurattavissa ovat jo muun muassa Barack Obama, David Guetta, One Direction, Spotifyn perustaja Daniel Ek ja Suomesta lukuisia artisteja ja julkkiksia, muun muassa Isac Elliot, Cheek ja Elastinen.

Follow-toiminto nostaa myös Facebook-ystäväsi entistä paremmin esille ja suosittelee henkilöitä, joiden musiikista saattaisit pitää. Toiminnon saa päälle yksinkertaisesti klikkaamalla “Follow”-nappia artistien, ystävien, musavaikuttajien jne. kohdalla. Spotifyn käyttäjien innoittamisen lisäksi toiminnon avulla artistit pystyvät jakamaan musiikkiaan faneilleen ennennäkemättömällä tavalla.

Uuden toiminnon julkistuksen yhteydessä Spotify on tehnyt ainutlaatuisen yhteistyöhankkeen Phoenix-yhtyeen kanssa. “Follow Phoenix” -kampanja osoittaa konkreettisesti ja elävästi miten Spotifyn kautta voi olla tiiviissä kontaktissa suosikkiartistin kanssa. Tänään, vain muutama päivä ennen Phoenixin odotetun uuden albumin julkaisua, Spotify tarjoaa harvinaislaatuisen mahdollisuuden tutustua Grammy-voittaja-bändin kulissien takaiseen elämään: Spotify on päässyt seuraamaan bändin elämää kokonaisen päivän ja yön ajan.