Koon muutoksen myötä myös lehtien rakenteet ja ulkoasu uudistuvat kokonaisvaltaisesti. Myös sisältöihin tulee uusia elementtejä.

Merkittävimmät sisältöuudistukset koskevat viikonvaihteen lehtiä, jotka painetaan kaksiosaisina. Lauantaisin ilmestyvät peruslehden sisään taitettavat Koti-lukemistot. Sunnuntaisin vuorossa ovat Sunnuntai-lukemistot.

”Vastaamme uudistuksella lukijoiden muuttuneisiin mediankäyttötapoihin. Viikonloppuisin lukijoilla on mahdollisuus viettää enemmän aikaa lehden parissa, joten myös lehden sisältö laajenee uutisista lifestyle-aineistoon ja vapaa-aikaan”, vastaava päätoimittaja Pekka Lakka kertoo.    

Myös lehtien typografia uudistuu. Perustekstin kirjasinkoko säilyy uudistuksessa ennallaan.

Sanoman maakuntalehtien tärkeintä sisältöä ovat jatkossakin paikallisista uutisista, ilmiöistä ja ihmisistä kertovat jutut ja kuvat. Uudistuksessa korostuvat myös paikalliset tapahtumatiedot, jotka ovat nykyistä kattavammat.

Uudistuksen jälkeen lehtien sivumäärä kaksinkertaistuu nykytilanteeseen verrattuna.