– Lapin Kansalle nyt aloitettava digikokeilu on tärkeä mahdollisuus päästä lähemmäksi niitä lukijoitamme, jotka asuvat harvaanasutuilla seuduilla. Oman lehden saaminen aamulla näköislehtenä tabletille voi olla merkittävä parannus elämään, Lapin Kansan vastaava päätoimittaja Matti Posio sanoo.

Kuuden viikon testijakso alkaa 3.4. Äkäslompolossa ja 9.4. Lismassa. Testijakson aikana testaajien kokemuksia kerätään kasvotusten sekä verkon kautta suljetussa keskusteluryhmässä. Tämän lisäksi osallistujien mediakäyttöä ja kokemuksia selvitetään kyselyillä ennen ja jälkeen testijakson. Testaajien kokemusten lisäksi haetaan myös ajatuksia Lapin Kansan sisällön kehittämiseen ja tuotteistukseen verkossa. Tablettikokeilun osallistujiksi on valittu monipuolinen joukko eri-ikäisiä testaajia, jotka ovat ilmoittaneet halukkuudestaan osallistua testiin.

Tablettikokeilun kautta saatuja oppeja on tarkoitus käyttää Lapin Kansan lisäksi myös muiden Alma Median maakunta- ja paikallislehtien digitaalisten palveluiden kehittämisessä.

– Tarkoituksenamme on kehittää sanomalehden varhaiskantoalueen ulkopuolella asuville mahdollisuus saada tietoa oman lähialueensa uutisista ja asioista tuoreena ja toimivana digitaalisena palveluna. Pyrimme jatkossa tuotteistamaan kumppaniemme kanssa hyvän sähköisen kokonaispaketin perinteisen paperisen lehden rinnalle, täsmentää Alma Aluemedian levikistä vastaava myyntijohtaja Jaakko Sipola.

Tablettikokeilu toteutetaan yhteistyössä Soneran ja Datainfon kanssa. Soneran 3G-verkon väestöpeitto on Lapissa jo 95%, ja tablettien ja muiden nopeiden päätelaitteiden myötä digilehti on monelle lukijalle varteenotettava vaihtoehto tai hyvä täydennys päivittäiselle uutispalvelulle.