Koskinen kirjoittaa blogiaan maa- ja metsätalousministeriön sivuilla, joten blogilla on puolivirallinen leima. Siellä kirjoitetaan asiaa, ei sensaatioita.

Useimmat ministerit ovat bloggareita: Alexander Stubb lienee innokkain. Ilman blogia ovat vain pääministeri Jyrki Katainen, valtiovarainministeri Jutta Urpilainen ja puolustusministeri Carl Haglund. Heidänkin olisi aika aloittaa suora kontaktointi blogin avulla kansaan.

Blogeista on tullut ministereille oiva kanava kertoa ilman median suodattamista, miten asiat ovat ministerin mielestä. Kansa on myös löytänyt blogit. Hyvien bloggareiden tekstejä luetaan enemmän kuin lehtien pääkirjoituksia, väittäisin. Perinteisen median on hyväksyttävä, että uudet nettikanavat ovat haastaneet ”dinosaurukset” oikeasti tiedotusvälineinä.

Blogi ei luonnollisestikaan korvaa ammattimaisia tiedotteiden jakelukanavia ja välineitä. Niitä käytetään entistäkin ahkerammin, jotta sanoma leviää laajasti bloggareille ja muualle verkkoon perinteisen median ohella. Bloggarit ovat nykyisin erittäin tärkeä kohderyhmä tiedottajille.

Blogeja kannattaa myös seurata ammatimaisesti. Kukaan ei jaksa lukea kaikkia blogeja, joten blogien ammattimaisesta seurannasta on tullut merkittävä apu blogien tarkkailuun.

Jari Koskinen ei varmasti lopeta bloggaamista ja uutisten julkaisemista blogissaan, vaikka media sitä koettaakin estää. Bloggaaminen tulee entisestääkin yleistymään ja lisääntymään.