Finnfoto ry:n hallituksen puheenjohtaja Kari Tolonen ja toiminnanjohtaja Mikko Säteri luovuttivat Suomen Messusäätiön rahoittaman 3000 euron arvoisen Finnfoto-palkinnon Benjam Pöntiselle Kuva&Kamera -tapahtuman yhteydessä Helsingissä perjantaina 8.3.2013.

Monipuolisena osaajana tunnettu Benjam Pöntinen (s. 1953) on pitkän linjan luontokuvaaja. Hän on saavuttanut kuvillaan useita palkintoja, mm. BBC:n kuuluisan luontokuvakilpailun sarjavoitot vuosina 1991 ja 2011. Vuodesta 1988 alkaen hän on tehnyt 23 valokuvateosta sekä osallistunut kahden luontoelokuvan tekoon. Pöntisen erityisiä kiinnostuksen alueita ovat liito-oravat, lepakot ja linnut.

Benjam Pöntinen on tunnettu myös kotipaikkakunnalleen Lapualle perustamastaan Willa Ukulista ja sen toiminnasta. Yritys on luontovalokuvaukseen ja luontoalaan monipuolisesti keskittyvä yritys, päätuotteina ovat luontoa käsittelevä kirjallisuus, luontokuvaus ja luontomatkailu.

Willa Ukulissa järjestetään monenlaisia luontoharrastustapahtumia ja vuodesta 2006 lähtien yritys on laajentanut toimintaansa myös luontomatkailuun. Willa Ukulissa on lisäksi mahdollisuus yöpymiseen ja ruokailuun sopimuksen mukaan.

Benjam Pöntisen valokuvanäyttely ”Bengan parhaat” on nähtävissä Kuva&Kamera -tapahtumassa Suomen Valokuvajärjestöjen Keskusliitto Finnfoto ry:n osastolla. Näyttely on koottu luontokuvaaja Pöntisen 20-vuotisen ammattilaisuran ajalta. Kuvat ovat joko valokuvakilpailuissa palkittuja tai hänelle itselleen muuten merkittäviä töitä.

Benjam Pöntinen on 16. Finnfoto-palkinnon saaja. Aikaisemmin palkinnon ovat saaneet Matti J. Kaleva, Mikko Pekari, Tuomo-Juhani Vuorenmaa, Salme Simanainen, Kai Nordberg, Hannu Hautala, Rashid Nasretdin, Leena Saraste, Jukka Kukkonen, Sakari Nenye, Lassi Rautiainen, Pekka Punkari, Boris Fagerström, Juha Suonpää ja Kari Kuukka. Finnfoto-palkinnon arvo on 3000 euroa ja sen on rahoittanut Suomen Messusäätiö.

Vuonna 1970 perustettu Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry edistää valokuvataidetta ja -kulttuuria ja toimii etenkin ammattivalokuvaajien arvostuksen ja aseman parantamiseksi sekä edistää valokuvaajien yhteistyötä kansallisella ja kansainvälisellä tasolla.

Lähde: www.epressi.com