Uusien päälliköiden vastuulla on tuotantohenkilöstön töiden organisointi yhdessä esimiesten kanssa, toiminnan kehittäminen ja kumppanuusstrategian edistäminen. He kuuluvat Yle Tuotannon johtotiimiin.

Ville Venell siirtyy Yle Tuotannon ja Designin Helsingin päälliköksi Ylen Uutis- ja ajankohtaistuotannon päällikön paikalta. ”Minulla on edessäni iso opiskelu. Toki tv-tuotanto on minulle hyvinkin tuttua uutispuolelta, mutta nyt täytyy tutustua toimintaan uudesta näkökulmasta. Päällikön täytyy tuntea kenttä hyvin, jotta voi tukea esimiehiä ja ohjata tekemistä”, hän sanoo.

Venell on työskennellyt Ylessä uutistoiminnassa vuodesta 1999, viimeiset viisi vuotta Uutis- ja ajankohtaistuotannon päällikkönä.

Markku Jylhäsalo puolestaan siirtyy Yle Tuotannon ja Designin Tampereenpäälliköksi Yle Urheilun päällikön paikalta. ”Uskon, että pystyn tuomaan uudessa tehtävässäni Yle Tuotantoon lisää ymmärrystä sisällöllisen tekemisen tarpeista. Tuotannollinen osaaminen on yksi vahvuuksistani”, hän sanoo.

Jylhäsalo on työskennellyt Ylessä vuodesta 1980, Yle Urheilussa vuodesta 1991 ja syksystä 2010 alkaen Yle Urheilun päällikkönä.

”Näiden nimitysten myötä pystymme tekemään entistä vahvemmin sekä ohjelmankehitystä että tuotannonsuunnittelua, sanoo Yle Tuotannon päällikkö Pihla Allos.

Yle Designin nykyinen päällikkö Ilkka Rahkonen siirtyy rakentamaan kumppanuuksia ja kehittämään Pasilan aluetta. Yle Tuotannon Tampereen tuotantotalon päällikkö Minna Tiihonen puolestaan siirtyy Yle Mediapoliksen päälliköksi ja keskittyy Tohlopin Mediapoliksen läpivientiin.