Ennen uutispäällikön tehtävää Pirttijoki on toiminut MTV3:n palveluksessa talouden ja politiikan toimittajana. Aikaisemmin hän on työskennellyt Kauppalehdessä taloustoimittajana sekä Kauppalehden ja MTV3:n yhteisissä talousuutisissa toimittajana, uutistuottajana ja uutisankkurina.

Kainuulaislähtöinen Pirttijoki aloitti toimittajan työt paikallislehti Kuhmolaisessa vuonna 1994. Aamulehteen hän siirtyi keväällä 1997 suorittaen siellä Aamulehden Akatemian. Pirttijoki on työskennellyt Aamulehdessä uutistoimittajana ja taloustoimittajana sekä Aamulehden Helsingin toimituksessa useita vuosia.

 Kainuun Sanomat on koko maakunnan edunvalvoja, joka yhdistää alueen ihmiset ja rakentaa Kainuuta paremmaksi. Olen innoissani uudesta työtehtävästä, jossa voin hyödyntää kokemustani sekä sanomalehden että sähköisen median ympäristöstä. Samalla avautuu miellyttävä mahdollisuus palata Kainuuseen, Pirttijoki sanoo.

Kainuun Sanomien nykyinen päätoimittaja Matti Piirainen jää eläkkeelle kesällä 2013 täyttäessään 63 vuotta. Piirainen on toiminut Kainuun Sanomien päätoimittajana vuodesta 1995.