Kyse oli aikakauden mittapuuhun suhteutettuna todella merkittävästä hankkeesta, sillä heti ensimmäisen vuoden levikki oli yli 1200 kappaletta. Kirjoittajakunnassa on alusta lähtien ollut kunkin aikakauden johtavia nimiä.

Alkuvuosina kirjoittajakuntaan kuuluivat mm. Urho Kekkonen, Saksasta raportoinut V. J. Sukselainen ja kulttuuriasioista raportoinut Mika Waltari. Tällä hetkellä Kanavan vakituisiin avustajiin kuuluvat muun muassa legendaarinen valtiosihteeri Raimo Sailas ja vastikään palkittu kulttuuritoimittaja Marketta Mattila, politiikan taustavaikuttajista Kanavaa avustaa mm. Jarmo Virmavirta ja aikakautemme yhteiskunnallisia tabuja puntaroi professori Timo Vihavainen.

– Nopeuden vaatimuksen ja alan murroksen kanssa painiskelevassa tiedotusvälinekentässä on alati kasvava tila myös hitaalle, valtavirtamedian näkökulmista ja aiheista poikkeavalle lukemiselle, tiivistää Kanavan päätoimittaja Ville Pernaa lehden otteen.

Kanava otti varaslähdön juhlavuoteen jo viime vuonna perustamalla yhteistyössä Otavan Kirjasäätiön kanssa Kanava-tietokirjapalkinnon. Vuosittainen 10 000 euron tunnustuspalkinto jaetaan lokakuussa Helsingin kirjamessuilla vuoden parhaalle tietokirjalle.

Otavamedia (aik. Yhtyneet Kuvalehdet) on ollut lehden kustantajana 1960-luvulta lähtien. Viimeisin Kanavan tarkistettu levikki on runsaat 7000 kappaletta.