Julkisen Sanan Neuvoston puheenjohtaja Risto Uimonen paheksui tällaista journalismia Helsingin Sanomissa. Hän toki voi tehtävänsä puolesta kommentoida mitä tahansa mediaan liittyvää, mutta ihmettelen, miksi hän edes vaivautuu tuollaista miettimään. Teekkarihuumorista ei kannata provosoitua. Uimonen oli kommentoinut aihetta myös Yleisradiolle.

Helsingin Sanomat käsitteli asiaa laajasti. Aihe kääntyi enemmänkin Hesarin imagon tappioksi, kun se tuollaisesta viitsii edes kirjoittaa. Uutispäällikkö Jussi Pullinen oli laatinut jopa kolumnin aiheesta. Niinkin harras lehti kuin Kotimaa oli puuttunut kakkajuttuun.

Yleisradiossa oli aiheesta ns. sivistynyt keskustelu, jossa oppineet ihmiset lausuivat mielipiteitään niin Uimosesta, kakkaamisesta kuin median alennustilastakin. Alkoi ihan ällöttää.

Facebookissa aiheesta heitetään valtavasti muutamien merkkien pituisia möläytyksiä. Ylkkärin jutun perässä, oli 559 kommenttia peräti. Niistä suuri osa ei sisällä mitään järkevää sanomaa. Nettikeskustelu on ihan tavanomaista pulinaa, jonka perusteella toimittajien ei kannattaisi tehdä juttuja. Kansalaisten höpinät eivät ole jutun aiheita.

Kaiken kaikkiaan esimerkiksi Googlesta löytyi 8.2.2013 ”Risto Uimonen” haulla 690.000 viittausta. Kun hakuun lisää sanan ”kakka” tulee edelleen 3260 viittausta. Tämä antaa karkeaa osviittaa, kuinka valtavasti moista typerää aihetta jaksetaan eri tahoilla vatvoa. Googlen haku ei toki ole tarkka tässä kohtaa mediaa arvioimaan.

Olisi kyllä korkea aika, että johtavat mediatalot eivät tarttuisi tällaisiin höpöaiheisiin. Opiskelijoiden lehdet ovat osittain hupimielessä tehtyjä ”vappujulkaisuja”, joita ei pidä arvioida varsinaisesti journalistiselta kannalta. Ehkä Ylkkärin toimittajat halusivatkin markkinoida lehden 100-vuotistaivaltaan. Ilta-Sanomille tämä juttu jotenkin ehkä sopii, koska se onkin osa keltaista lehdistöä.