– Haluamme herättää keskustelua työttömyysuhasta ja tuoda esille työelämään liittyviä epäkohtia ja mahdollisia ratkaisuja sekä ohjata ihmisiä hakemaan apua ammattiliitoista, kertoo pilottihanketta Akavan Erityisaloissa vetävä lakimies Minna Hälikkä.

– Akavan Erityisalojen palsta Suomi24:ssa on esimerkki sosiaalisen median tavoitteellisesta hyödyntämisestä. On perusteltua osallistua keskusteluun siellä, missä sitä jo valmiiksi käydään sen sijaan, että yrittää keinotekoisesti rakentaa keskustelua tyhjästä, johtaja Jarno Alastalo Suomi24:stä sanoo.

 Suomalaiset keskustelevat sosiaalisen median palstoilla paljon työelämästä.

– Ammattiliitot näkyvät harvoin keskusteluissa, vaikka olemme työelämän asiantuntijoita. Mielestämme ammattiliiton on tärkeää olla siellä, missä ihmiset liikkuvat ja etsivät tietoa, Hälikkä kertoo.

– Työsuhdeneuvontaa palstalla ei anneta, se kuuluu jäsenetuihin. Sen sijaan pyrimme tuomaan omien asiantuntijoidemme näkökulman ongelmaan ja ohjaamaan epätietoiset tarkemman tiedon lähteille.

Akavan Erityisalojen kaikille avoin Kysy työstä! -palsta työttömyysuhan alaisille löytyy osoitteesta http://keskustelu.suomi24.fi/debate/6210