Sitran viestintäjohtajana Heinonen aloittaa 1.3.2013.

Veera Heinosella on monipuolinen kokemus suomalaisen yhteiskunnan eri alueilta. Ennen uraansa ulkoministeriössä hän oli toimittajana ja uutispäällikkönä runsaat kymmenen vuotta muun muassa Yleisradiossa ja Sanoma Oyj:n Taloussanomissa. Vuosina 2003-2006 Heinonen toimi Taloussanomien kirjeenvaihtajana Lontoossa.

Vuonna 2006 Heinonen siirtyi ulkoministeriön palvelukseen; ensin lehdistöneuvokseksi Suomen Lontoon-suurlähetystöön ja myöhemmin ulkoministeriön viestintäjohtajaksi.

– Sitralla on suomalaisessa yhteiskunnassa merkittävä rooli tulevaisuuden näkijänä ja tekijänä, suunnannäyttäjänä. On hienoa päästä mukaan tähän työhön ja koen, että tulevassa tehtävässäni voin hyödyntää yhteiskunnallista sekä journalistista taustaani, Heinonen toteaa.

Koulutukseltaan Heinonen on valtiotieteiden maisteri. Hän on asunut Suomen lisäksi Yhdysvalloissa, Britanniassa ja Itävallassa.