Eri puolilla Suomea tuotettujen alueellisten televisiouutisten
näkyvyyttä ja sijoittelua parannetaan. Siksi alkuillan suomenkielisten
uutislähetysten rakenteet muuttuvat jonkin verran. Alueelliset uutiset
tuodaan myös Yle TV1:een, missä ne tavoittavat satojatuhansia uusia
katsojia. Yle Uutisten lähetykseen kello 18 Yle TV1:ssä tulee kolmen
minuutin mittainen katsaus uutispäivään eri puolilla Suomea. Yle
Uutisten lähetykseen kello 19 Yle TV2:ssa tuodaan kärkeen alueelliset
uutiset, joiden jälkeen tulevat valtakunnalliset uutiset, urheilu, sää
ja Yle Uutiset Suora linja.

Yle uusii kaikkien uutistensa tunnukset, studiot, ilmeet ja äänimaailman. Uusi ilme otetaan käyttöön maanantaina 11. helmikuuta radiossa, televisiossa ja verkossa. Samana päivänä otetaan käyttöön myös Ylen urheilusisältöjen uusi ilme kaikissa välineissä. Samalla Ylen suomen- ja ruotsinkieliset uutiset siirtyvät käyttämään yhteisiä uutisstudioita.

Ilmeuudistus koskee kaikkia uutisia, joita Yle tekee seitsemällä kielellä: suomeksi, ruotsiksi, saameksi, selkosuomeksi, viittomakielellä, englanniksi ja venäjäksi. Kaikkiaan Yle tekee päivittäin yli 300 uutislähetystä.

Yle haluaa uudistuksilla helpottaa uutistensa löytämistä ja tunnistamista ja palvella näin paremmin kaikkia suomalaisia.

”Televisiossa ilmeet uusittiin edellisen kerran vuonna 2007. Ilme, ilmaisu ja tekniikka vanhenevat kuitenkin noin viidessä vuodessa. Oli siis jo aika uudistua”, vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen toteaa.

Televisiossa uudistuvat kaikki audiovisuaaliset elementit: lähetystunnukset, äänimaailmat, studioiden lavastukset ja toiminta studioissa. Radiossa uudistuvat uutis- ja urheilulähetysten äänimaailmat. Verkossa ilmeen muutos näkyy muun muassa grafiikassa.

”Ensimmäinen uuden ilmeen mukainen radiotunnus soi kello 12 Ylen kanavilla, ja television puolella uutta ilmettä pääsee kurkistamaan ensimmäistä kertaa kello 16.55 Yle TV1:ssä”, uutis- ja urheilubrändihankkeiden vetäjä, kehityspäällikkö Pia Hagström kertoo.

”Uusissa studioissa voimme esimerkiksi havainnollistaa tietoa katsojille entistä paremmin. Meille ankkureille iso muutos on tietysti myös se, ettemme enää istu vaan seisomme lähetysten ajan. Itse pidän uuden studion ilmettä raikkaana”, uutisjuontaja Piia Pasanen kertoo.